|

FOTO
/
B. Luka: Uz simbolično sađenje drveta počelo i farbanje ulica

B. Luka: Uz simbolično sađenje drveta počelo i farbanje ulica
0
S
Piše: D. T.
26.3.2012. u 15:35
21
komentara
0

dijeljenja
Uz proljetno uređenje grada, koje je danas simbolično počelo u Banjoj Luci, na ulicama ovog bh. grada je počelo i obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije.
Foto: Sarajevo-x.com Foto: Sarajevo-x.com

Reporteri portala Sarajevo-x.com su bili na ulicama Banje Luke, gdje su snimili radnike koji su počeli farbanje zebri i ostale saobraćajne signalizacije.

Farbanje zebri i putokaza na cestama je bilo vidljivo u gotovo svim djelovima grada na Vrbasu.

Zbog ovih radova je saobraćaj u pojedinim naseljima bio otežan, ali su nam građani rekli da ih to ne nervira, jer je signalizacija od izuzetne važnosti za sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Foto: Sarajevo-x.com Foto: Sarajevo-x.com

"Možda je farbanje moglo biti obavljeno i noću, ali ako je tempirano da radovi počnu zajedno sa tradicionalnim uređenjam grada, onda nemam ništa protiv toga", rekao nam je jedan od vozača kojeg smo danas zatekli u centru Banje Luke.

Kako je i najavljeno, u gradu na Vrbasu danas je simboličnim sađenjem drveta, u dvorištu Osnovne škole Jovan Cvijić počelo proljetno čišćenje i uređenje grada, koje će trajati do 20. aprila.

Foto: SRNA Foto: SRNA

Zajedno sa osnovcima, stablo cedra je u školskom dvorištu zasadio prvi čovjek Banje Luke Dragoljub Davidović.

Gradonačelnik je danas pozvao sve građane da se uključe u akciju, tvrdeći da je Banja Luka, zahvaljujući njima, već godinama čist i uredan grad.

"To uspijevamo održavati zahvaljujući građanima, koji imaju razvijen osjećaj i svijest da grad treba izgledati lijepo", poručio je Davodivić.

Svakog proljeća u nekoj od banjalučkih škola simbolično se sadi stablo drveta, koje označava početak uređenja grada. Današnjem sađenju stabla su prisustvovali učenici koji su nosili majice sa natpisom “Ja uređujem svoj grad, a ti…”.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...