Građani čiste parkinge
0

Banja Luka: Ulice čiste, prijeti opasnost od ledenica

Piše: D. T.
Foto: G. ./Klix.ba
(Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Sve ulice u Banjoj Luci danas su prohodne i očišćene od snijega, a u gradu na Vrbasu trenutno se čiste trotoari, šetališta i parkinzi, potvrđeno je portalu Sarajevo-x.com iz banjalučkog Javnog komunalnog preduzeća Čistoća.

Tokom današnjeg dana uvjerili smo se da su vremenske nepogode, koje su posljednjih dana paralizovale BiH, ponajmanje osjetile u Banjoj Luci.

Ipak, treba imati u vidu da u ovom dijelu naše zemlje nije bilo tako obilnih padavina kao u južnim i istočnim područjima, ali da su i zimske službe uradile veliki dio posla.

Već smo pisali da u Banjoj Luci nije bilo vanrednih mjera, kao u drugim dijelovima RS, a da je zbog padavina odgođena samo nastava u srednjim i osnovnim školama.

Nadležni upozoravaju građane da sada prijeti opasnost od ledenica na krovovima zgrada i nebodera te da je to sljedeći problem koji će se rješavati.

"Apelujemo na građane da budu oprezni i obrate pažnju na ledenice, jer smo ovih dana bili svjedoci tragedije kada je u Beogradu upravo na ovaj način smrtno sradala jedna djevojka", apelovali su iz Administrativne službe grada Banja Luka.

Brojni Banjalučani danas su iskoristili lijep dan i nešto više temperature da očiste parkinge ispred zgrada i svoja, već danima, zametena vozila.