Grad funkcioniše normalno
0

Snijeg u Banjoj Luci od jučer popodne ne prestaje padati

Piše: D. T.
(Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Iako snijeg koji od jučer poslijepodne bez prestanka pada u Banjoj Luci nije izazvao probleme kao onaj prošlosedmični, snježni prekrivač u gradu na Vrbasu je iz sata u sat sve viši.

Tako je danas oko podne na neraščišćenim mjestima u centru grada izmjerena visina snijega od oko 50 cm.

Ipak, prema onome što se može vidjeti na ulicama Banje Luke, zimske službe neće dozvoliti nova "iznanađenja" jer konstantno čiste ulice i posipaju ih solju.

Nadležni već danima upozoravaju građane da vani ne izlaze bez prijeke potrebe, ali ove upute ne mogu utjecati na one koji moraju na svoja radna mjesta.

Tako u Banjoj Luci danas normalno radi javni prijevoz, sve institucije i fakulteti te prodavnice i ugostiteljski objekti.

Iz banjalučkog Univerziteta sinoć je saopšteno kako će studenti koji zbog vremenskih nepogoda nisu stigli na ispite najvjerovatnije imati još jedan rok.

Reporteri portala Sarajevo-x.com su danas oko podne bili na ulicama Banje Luke i u krugu Univerzitetskog kampusa, odakle vam donosimo nove fotografije.

Također, jedan od čitatelja našeg portala iz Banje Luke snimio je kratki video bijelih pahulja koje od jučer obasipaju grad na Vrbasu.