Indijska supa od krompira, korijandera i čilija iznenadit će vas svojim okusom
Indijska kremasta supa od krompira, sa zelenim čilijem i svježim korijanderom, iznenadit će vas svojom lijepom bojom i okusom.
Indijska kremasta supa od krompira, sa zelenim čilijem i svježim korijanderom, iznenadit će vas svojom lijepom bojom i okusom.
Ukoliko želite iznenaditi članove porodice toplim obrokom nakon dugog zimskog dana, probajte napraviti supu od tikve prema receptu Hajrudina Šišića.
Cvekla je veliki izvor vitamina, minerala i vlakana, a od davnina se koristi za liječenje gripe u početnom stadiju. Od ovog crvenog povrća mogu se praviti i slatka i slana jela, a mi vam donosimo recept za supu britanske kuharice indijskog porijekla Meere Sodhe.
Ova jednostavna supa će ubrzo postati favorit cijele porodice a može se jesti za ručak i večeru. Za pripremu vam je potrebno sat i 15 minuta, a sa ovim receptom možete napraviti četiri zdjelice supe.
Umjesto da posjećujete prodavnicu i bespotrebno trošite vrijeme pokušavajući pronaći supu koja odgovara svim ukućanima, probajte sami napraviti svoju kocku koju možete prilagođavati prema svom ukusu.
Poznata novinarka Al Jazzere Balkans Arduana Pribinja na svom Instagram profilu oduševljava pratitelje receptima za preukusna jela, a ovog puta odlučila ih je obradovati krem supom od pečene muškatne tikve.
Prema rezultatima studije koju su proveli istraživači sa Univerziteta Nebraska u Omahi, a koja je objavljena u medicinskom magazinu Chest, pileća supa ima protuupalno djelovanje i može pomoći u borbi protiv prehlade.
Nakon što je Klix.ba pisao o Maggi supama sa naknadno zalijepljenim naljepnicama na kojima je naznačen sadržaj koji se razlikuje od sastava na originalnom pakovanju, dobili smo odgovor kompanije Nestle u kojem priznaju svoj propust.
U trgovinama u BiH se mogu pronaći Maggi supe kompanije Nestle sa naknadno zalijepljenim naljepnicama na kojima je naznačen sadržaj koji se razlikuje od sastava na originalnom pakovanju.
Supa od kostiju, temeljac ili bujon priprema se kuhanjem mesnih, ribljih i pilećih kostiju, a u pitanju je kulinarski specijalitet izuzetno bogat mineralima, sa mnoštvom prednosti za naše zdravlje.