|

Za ručak napravite Tantan Ramen, tradicionalnu japansku supu

Za ručak napravite Tantan Ramen, tradicionalnu japansku supu
25
Klix.ba
21.4.2019. u 19:25
47
komentara
25

dijeljenja
Ramen je japanska supa s rezancima. Ono što ovu supu čini posebnom jeste mesni temeljac koji je veoma aromatičan. Kod tantan remena temeljac je svinjski, ali se temeljac može naprviti i od pilećeg, goveđeg pa čak i ribljeg mesa.
Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovog jela su:

1 pile
50 gr mladog luka
100 gr đumbira
1 kg svinjskih kostiju
1l vode
500 ml soja sosa
500 ml sakea
100gr šećera
200 gr svinjskog trbuha
200 gr mljevenog mesa
30 gr čili paste
30 gr miso paste
480 gr ramen rezanaca
160 g klica graha
80 gr kukuruza šećerca
60 gr graška
+ dodatnih 80 gr mladog luka

Način pripreme:

Pile, mladi luk, 50 gr đumbira i svinjske kosti stavite da se kuhaju tri sata. U drugu šerpu stavite litar vode i 500 ml soja sosa. Potom dodajte sake, šećer, 50 gr đumbira i svinjski trbuh. Ostavite da se kuha dva sata.

U treću šerpu propržite 200 gr mljevenog mesa, dodajte 20 ml sakea, 20 ml soja sosa, čili pastu, miso pastu i kuhajte desetak minuta.

U posudu stavite miso pastu i pileći temeljac promiješajte i dodajte ramen rezanca, klice od graha i kukurz šećerac. Dodajte i već pripremljeno svinjsko i faširano meso, te 80 gr isjeckanog mladog luka.

Pospite susasmom i čili uljem.


Prijavi grešku


Komentari (47)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...