Želite dobiti na težini? To ćete najbrže uraditi konzumiranjem ovih namirnica
Želite dobiti na težini, ali na zdrav način? Postoji nekoliko namirnica koje biste trebali početi češće konzumirati.
Želite dobiti na težini, ali na zdrav način? Postoji nekoliko namirnica koje biste trebali početi češće konzumirati.
Iako je bijela riža jedan od osnovnih sastojaka u kuhinjama većine domaćinstava, vrijedi probati i crvenu rižu koja vas može očarati svojim ukusom, ali i zabavnim izgledom na trpezi.
Sva kalorična jela koja pripremamo u toku sedmice u jednom bismo trenutku trebali napustiti i malo odmoriti organizam. Pijani šaran savršen je način da napravite pauzu od teške hrane, a idealan je i za osobe koje prakticiraju keto prehranu.
Ispiranje rižinom vodom ili maska od rižine vode su veoma popularni tretmani za kosu. Smatraju se proteinskim tretmanima jer riža ima otprilike 14 do 16 posto proteina.
Ukoliko se uvijek trudite kod kuhanja riže, a ona vam i dalje ispadne kašasta i bezukusna, greška je u načinu kuhanja, tvrde slavni kuhari.
Iako na ambalaži određenih namirnica imate jasno naznačen rok trajanja, ne znači da sve namirnice trebati baciti u smeće nakon isteka navedenog roka. Mnoge namirnice nemaju rok trajanja i sigurne su za konzumiranje u bilo kojem trenutku.
Riža je jedna od najsvestranijih i najiskoristivijih namirnica, ali ipak se često čini kako ne znamo šta učiniti s njenim ostacima. Autorica serije kulinarskih knjiga Amelia Wasiliev preporučuje da uz ostatke riže i paradajz uvijek možete napraviti odličan zdravi prilog.
Riža je je veoma ukusno i veoma voljeno jelo. Iako se koristi u kuhinjama gotovo svih zemalja na planeti Zemlji, riža je mnogo više od hranjivog izvora ugljikohidrata bez glutena.
Riža je jedna od onih namirnica koje često skuhamo u velikoj količini pa je narednog dana ponovo serviramo kao prilog. Za razliku od krompirića, okus riže i dan poslije je isti, no većina ljudi ne zna da se ostacima riže lako mogu otrovati.
Iako je riža gotovo stalna na trpezama u skoro svakoj zemlji svijeta, ona u sebi sadrži veliku koncentraciju ugljikohidrata te sadrži dosta kalorija, pa je najbolje kuhati ovu žitaricu kako biste iskoristili sve njene pozitivne strane, prenosi FOOD NDTV.