sport
7

Završnica Sportskih igara mladih: Hiljadu osmijeha kao najbolja nagrada

Klix.ba
Sarajevo je od utorka domaćin najboljim mladim sportistima sa područja cijele Bosne i Hercegovine, pobjednicima četvrtih BH Telecom Sportskih igara mladih. Takmičenja u uličnoj košarci i malom nogometu za kategorije 1998. godište i mlađi i 2002. godište i mlađi, privukla su pažnju mnogih, a na lica djevojčica i dječaka izmamila osmijehe i poneku suzu zbog izgubljene utakmice.

Žaklina Milošević, djevojčica iz Vlasenice, čija je ekipa 'Kruševik' osvojila prvo mjesto u uličnoj košarci, istakla je kako joj je ovo prvi put da učestvuje na Igrama

"Osvojiti zlato u Sarajevu u tako teškoj konkurenciji za nas je veliki uspjeh. Bilo nam je jako lijepo na Igrama, grad nam se mnogo svidio, a nadamo se da ćemo doći i naredne godine i braniti titulu pobjednika", rekla je Žaklina.

Mališane je u Sarajevu u utorak dočekao i kapiten košarkaške reprezentacije BiH, Mirza Teletović, koji je u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu odradio trening sa njima u okviru projekta "Fer igra za fer djetinstvo", koji Igre provode u saradnji sa Košarkaškim savezom i uz finansijsku podršku USAID-a

U proteklom periodu Igre su posjetile 25 bh. gradova i tako uljepšale raspust mališanima širom naše zemlje. Pobjednici takmičenja iz tih gradova, njih 1.827, do subote 23. augusta boravit će u glavnom gradu BiH, gdje će se kroz sport upoznavati i graditi prijateljstva.

Prve medalje dodijeljene su u srijedu navečer, a zlato, srebro i bronza putuju u Visoko, Vlasenicu, Mostar, Konjic, Banoviće, Tešanj, Gradišku, Bijeljinu, Cazin, Livno, Brčko i Tuzlu.

Finalisti Igara u Sarajevu dočekani su na najbolji mogući način, a naredni dani i takmičenja u odbojci, odbojci na pijesku, rukometu, šahu, tenisu, stonom tenisu i badmintonu biće prilika za stvaranje mnogih lijepih uspomena.