sport
31

Zvornik, Bijeljina, Brčko, Srebrenica i Zenica ugostili Sportske igre mladih

Klix.ba
Sportska druženja i takmičenja u okviru četvrtih Sportskih igara mladih u prethodnoj sedmici uljepšala su ljetni raspust mališanima u Zvorniku, Bijeljini, Brčkom, Srebrenici i Zenici.

Smijeh i zabava bili su prisutni na svim terenima,a i ovaj put naglasak je bio na fer igri i poštivanju protivnika, te projektu "Fer igra za fer djetinjstvo", koje Igre provode u 25 bh. gradova u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a.

Mališani iz Zvornika i Bijeljine bili su oduševljeni što su BH Telecom Sportske igre mladih i ove godine posjetile njihove gradove, te su svojim prijateljima širom Bosne i Hercegovine poslali poruke prijateljstva. Nikolina Milović iz Bijeljine plasirala se u finale u Sarajevo sa svojom fudbalskom ekipom.

"Jedva čekam da se družim sa svojim prijateljima u Sarajevu!", kazala je ona.

Igre su prvi put posjetile Srebrenicu, te su djeca iz ove općine, kao i djeca iz Bratunca, Ljubovije i Tuzlanskog kantona imali priliku upoznavati se kroz sport. Dječaci i djevojčice složno su poručili kako žele da općina Srebrenica i ubuduće bude domaćin najljepše sportske priče.

Više od hiljadu i pol mališana iz Zeničko-dobojskog kantona takmičilo se u utorak u Gradskoj areni Zenica.

Amna Kahrić iz Zenice, članica pobjedničke ekipe u uličnoj košarci, izrazila je zadovoljstvo plasmanom u Finale, ali i žaljenje što neki njeni prijatelji, zbog ponovnih vremenskih nepogoda, nisu mogli prisustvovati Igrama.

"Prvi put učestvujemo i mislim da je organizacija super! Bilo nam je veoma lijepo i voljela bih da su i moji vršnjaci i vršnjakinje iz Zavidovića i Žepča danas mogli doći. Nadam se da ćemo se vidjeti u Finalu“, poručila je Amna.

Regionalna takmičenja Igara se nastavljaju, a Bosanska Gradiška, Tešanj i Zavidovići biti će naredni gradovi domaćini. Nakon završetka regionalnog dijela takmičenja, Sarajevo će u periodu od 19. do 23. avgusta dočekati više od 1.800 finalista iz 25 bh. gradova.