{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sportske igre mladih: U finalu učestvuje više od 1.800 mališana

14.8.2014. u 12:06
76
1
Sportske igre mladih: U finalu učestvuje više od 1.800 mališana
76
Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini, u prethodnih 67 dana posjetile su 25 gradova, ispunjavajući ljetni raspust osmijesima, druženjem i fer igrom.
Pravo na jednako djetinjstvo imaju svi, pa su tako Igre u saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovinu, uz finansijsku podršku USAID-a, iz 25 bh. gradova, osim sportskih rezultata, poslali i poruke prijateljstva.

Posljednji gradovi koje su BH Telecom Sportske igre mladih posjetile u 2014. godini bili su Gradiška, Tešanj i Zavidovići, u kojima su se, zajedno sa djevojčicama i dječacima iz tih gradova, takmičili i mališani iz Kotor – Varoši, Dervente, Prnjavora, Kozarske Dubice, Prijedora, Doboja, Maglaja, Teslića, Jelaha, Zavidovića, Gornjeg Vakufa – Uskoplja, Nemile, Zenice, Banovića, Živinica, Lukavca i Žepča.

Zerina Kahrović, košarkašica iz Tešnja, kazala je kako joj se Igre mnogo dopadaju.

"Voljela bih da ponovo dođete u Tešanj. Lijepo smo se družili i zabavljali, Igre su zakon", kazala je Zerina.

Njeno mišljenje dijeli i odbojkašica Nina Marković iz Žepča, čija se ekipa u Zavidovićima plasirala na Finalno takmičenje u Sarajevu.

"U Zavidovićima smo se odlično zabavljale, ali smo imale i jaku konkurenciju. Znamo da nas u Sarajevu čeka još teža konkurencija i da će možda biti teško pobijediti, ali isto tako znamo da nas očekuje puno druženja i lijepih trenutaka, a tome se najviše radujemo", govori Nina.

Finalna takmičenja u malom nogometu, košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, šahu, tenisu, stolnom tenisu i badmintonu održat će se u glavnom gradu BiH u periodu od 19. do 23. augusta, a Sarajevo će i ovaj put ugostiti vedra i nasmijana dječija lica na najbolji mogući način.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: