sport
0

Završena biciklistička trka "Oslobođenje Zenice"

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Danas je u Zenici održana 3. međunarodna biciklistička trka "Kriteriji Zenice", koja je ujedno i 36. po redu trka "Oslobođenje Zenice".

U okviru današnjeg takmičenja održano je i brdsko prvenstvo premijer lige Bosne i Hercegovine u biciklizmu, koja je okupila učesnike iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

U brdskoj utrci najefikasniji u kategoriji kadeta bili su Faris Delić, Isak Muslić i Adis Bilalić, dok su u kategoriji mlađih kadeta najbolji bili Veis Kazić, Mirnes Đulović i Ibrahim Alagić, te su osvojili prva tri mjesta. U kategoriji veterana gradske trke prvo mjesto je osvojio Dragoslav Radovanović, druga pozicija je pripala Aladinu Lihi, dok je treće mjesto osvojio Huso Salihović.

U trci "Ulicama Zenice" najbolje rezultate u kategoriji mlađih kadeta ostvarili su Arijan Čindrić, Šimun Đolto i Roberto Uzelac iz Vinkovca. U kategoriji kadeta Milan Bogdanović iz Niša osvojio je prvo mjesto, dok je njegov sugrađanin Trahinja Janković osvojio drugo, a trećeplasirani bio je Dejan Pašić iz Sanskog Mosta. Kemal Hadžiabdić bio je najbolji u kategoriji juniora, iza njega su bili Mensur Čorić i Mladen Petković, dok su u kategoriji U23 najbolje vrijeme postigli Đorđe Stevanović i Marko Danilović, obojica iz Niša, dok je treće mjesto pripalo Svetislavu Blagojeviću iz Kragujevca.

Prema riječima organizatora, ovo je još jedna uspješno završena trka "Oslobođenja Zenice".