Gradonačelnik Behmen ljut
0

"Zašto seoce u Lihtenštajnu ima prednost nad olimpijskim borilištima?"

Piše: Adisa Pobrić
Alija Behmen
Alija Behmen
Još uvijek pod utiscima nakon proglašenja Montafona domaćinom Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) 2015. godine, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen nije mogao skriti nezadovoljstvo što je Sarajevu i Istočnom Sarajevu izmakla prilika da organizuje ovaj sportski događaj.

Behmen je ipak pohvalio olimpijski duh i poruku koja je zajedničkom kandidaturom naših gradova odaslana u svijet.

"Želim da zahvalim kolegi Vinku (Radovanoviću, op. a.) iz Istočnog Sarajeva, Olimpijskom komitetu koji je jako homogeno djelovao i mojim kolegama u Gradskoj upravi koje su odličan projekat napravile", kazao je Behmen u telefonskom javljanju iz Beograda.

Zahvalio se olimpijskim komitetima zemalja koje su glasale, a posebno kolegama iz regije koje su lobirale za nas.

Za našu prezentaciju na zasjedanju Generalne skupštine EOK-a u Beogradu rekao je da je bila "vanserijska", predstavljena na šarmantan način, na tečnom engleskom jeziku, uz video.

"Žao mi je što Španija i Litvanija nisu glasale, a posebno Španija jer bi nam taj jedan glas dao nadu da u ponovnom glasanju možemo pobijediti. Mi jako volimo Španiju i Juana Antonija Samarancha, znamo šta je on značio za Olimpijske igre u Sarajevu i šta je Sarajevo značilo njemu", izjavio je gradonačelnik Sarajeva i postavio pitanje zašto jedno seoce u Lihtenštajnu ima prednost nad, kako je rekao, osvjedočenim olimpijskim borilištima. Zatim je dodao da ima stvari koje su van sportskog nadmetanja.