sport
272

Zastava BiH na otvaranju Evropskih igara u Bakuu, Lady Gaga gošća iznenađenja

Klix.ba
(Foto: EPA)
Američka pop zvijezda Lady Gaga bila je gošća iznenađenja na večerašnjem svečanom otvaranju Evropskih igara u Bakuu u Azerbejdžanu.

Gaga se na glamuroznoj ceremoniji pojavila pjevajući pjesmu "Imagine" Johna Lennona dok je sjedila za klavirom posutim ružama.

Osvajačica šest Grammyja oduševila je posjetioce sportskog događaja koji će trajati narednih 16 dana, a organizatori se nadaju da će se Azerbejdžan ovim naći na sportskoj mapi svijeta.

Dvosatna ceremonija koju je producirao Dimitris Papaioannou, čovjek koji je bio zadužen i za olimpijadu 2004. godine u Atini, imala je cilj prikazati historiju nacije na Kaspijskom moru kroz kaleidoskop boja i zvukova.

Oko 6.000 sportista iz 49 zemalja, koji će se boriti u 19 sportova, prodefilovalo je stadionom, a igra je otvorio predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev. Zastavu Bosne i Hercegovine nosio je stonoteniser Admir Duranspahić.

Tim BiH broji 57 sportista koji će nastupiti u osam sportova - atletici (39 takmičara), plivanju (3), džudou (3), boksu (5), kanuu (2), biciklizmu (3), stonom tenisu (1) i streljaštvu (1).