Arbitar napravio skandal
73

Vinicius i VAR spašavali Real na Mestalli, Bellingham pocrvenio nakon sudijske lakrdije

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Valencije i Real Madrida remizirali su večeras u fantastičnoj utakmici rezultatom 2:2 na Mestalli, bio je to meč 27. kola La Lige, a obilježila ga je sudijska lakrdija kakva se ne pamti u Španiji.
Režirao ju je sudija Jesus Gil Manzano, koji je svirao kraj utakmice tokom napada Reala iz kojeg je dvije sekunde poslije Jude Bellingham postigao gol. No, krenimo od početka.

Sjajni su bili popularni Šišmiši u prvom poluvremenu i golovima Dura u 27. i Yaremchuka u 30. minuti stigli su do velikih 2:0, ali potom je Real dodao gas.

Vinicius Jr. je uspio s dva gola vratiti stvari na početak jer je pogađao u petoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela i u 76. minuti.

Potom je uslijedila stravična scena u 88. minuti kada je Tchouameni pao u noge štoperu Valencije Mouctaru Diakhabyju, koji je tom prilikom teško povrijedio koljeno. Nogometaši na terenu ostali su u šoku, a Diakhaby je na nosilima napustio travnjak.

U sudijskoj nadoknadi je bio dosuđen penal za Valenciju, ali Madriđane je spasila VAR tehnologija, pošto su sudije iz VAR sobe ukazale glavnom arbitru da je pogriješio i on je prihvatio sugestiju.

Nevjerovatnu i skandaloznu odluku donio je sudija Gil Manzano i kada je svirao kraj utakmice u trenutku kada je Real Madrid imao jako opasan napad, a mrežu je na kraju zatresao Jude Bellingham na ubačaj Brahima Diaza.

Žestoko su protestovali Kraljevi, a crveni karton je na koncu zaradio Bellingham i sada ga čeka suspenzija.

Tako je do kraja ostalo 2:2, Real je ostao prvi na tabeli sa 66 bodova, 7 više od drugoplasirane Girone, dok je Valencia devetoplasirana sa 37 bodova.

Rezultat i strijelci:

Valencia - Real Madrid 2:2 (Duro 27', Yaremchuk 30' / Vinicius 45+5', 76')

Tabela: