Poker liga 500
0

Uzbuđenje vrhunske partije pokera u Coloseum Clubu

Sarajevo-x.com
Poker je jedna od najzanimljivijih kartaških igara rasprostranjena širom planete, u svim razdobljima i civilizacijama.

Izvedenica pokera, Texas Hold'em poker, u posljednjih nekoliko godina bilježi strelovit uspon popularnosti u poker svijetu, čemu svjedoči i strast velikog broja Bosanaca i Hercegovaca prema ovoj igri. Sam nastanak ovog oblika pokera je jos uvijek predmet rasprava.

Neki historičari smatraju da je svakako nastao u Texasu oko 1900. godine, a nakon toga igra se proširila na ostale gradove, a najveći pomak igra postiže oko 1970-e g. kad se počinje ozbiljno igrati u Las Vegasu. Kao prijestolnica casina i igara, Las Vegas je i do danas ostao domaćin "World Series of Poker" turnira koji se održavaju svake godine.

Texas Hold’em je jednostavna i dinamična igra, a problem u njenom savladavanju nemaju, čak ni oni koji do sada nikada nisu igrali niti jednu vrstu pokera.

U proteklom periodu Coloseum Club je organizirao poker ligu s iznimnim uspjehom i tako uspostavio potpuno nove standarde u organiziranim igrama poput ove, ne samo u Sarajevu, nego na područuju cijele BiH. Registracija za novu poker ligu u Texas Hold’em Pokeru, obavlja se u Coloseum Clubu sa prvim turnirom nove sezone, koja je počela 25. januara 2012.

Pravo učešća imaju svi interesanti, gdje učesnici dobijaju svoju šifru pod kojom će izvršavati uplate na blagajni i pratiti svoje rezultate na web-u. Igrači koji su već učestvovali u prethodnoj ligi zadržavaju svoje šifre.

Nakon što igrači naprave registraciju, preostalo je još da, pri prvom dolasku u Coloseum Club, od ovlaštenog lica preuzmu karticu s imenom i jedinstvenom šifrom.

Liga će imati sistem bodovanja za Buy In, Re-buy, Add on, za izbacivanje igrača te za konačan plasman, gdje će na kraju lige, 8 najbolje plasiranih igrača izboriti direktan plasman na freeroll finalni stol. Za preostala dva mjesta će se boriti igrači koji su plasirani od 9 do 18 mjesta i oni će igrati dodatne kvalifikacije.

Liga koja je počela 25. januara 2012. će trajati pet mjeseci. Od svakog sedmičnog turnira će se odvajati procenat od 10% za finalni stol lige.

Liga Texas Hold’em turnira u Coloseum Clubu je idealna prilika za neobičan vid zabave gdje možete doživjeti uzbuđenje posmatrajući ili igrajući vrhunske partije pokera uz odličnu zabavu svake srijede sa početkom u 19.00 sati u Coloseum Clubu.