Od 29. februara do 3. marta
0

Bilijarski turnir u Coloseum Clubu

Sarajevo-x.com
Nakon odlično organizovanog 4. Bilijarskog turnira Sarajevo Open i izvanrednih rezultata koje je ovaj turnir polučio među vrhunskim igračima u svijetu ovog atraktivnog sporta, SBK Predator je dobio organizaciju Euro Toura koji će se održati u Sarajevu od 29. februara do 3. marta 2012. godine.

Zabavni dio turnira će, kao i do sada, biti upriličen u Coloseum Clubu, dok će se takmičarski dio održati u Hotelu Radon Plaza u Sarajevu.

Nakon što su ispunjeni svi potrebni uslovi za organizaciju, Sarajevo je dobilo jedinstvenu priliku da još jednom pokaže svjetskoj i bh. javnosti kako je u mogućnosti organizovati vrhunski bilijarski turnir i time se svrstati na listu šest evropskih gradova u kojima se održava ovaj turnir. Ovogodišnji kuriozitet je da je grad Pariz odbijen kao organizator, dok je Sarajevo ispunilo sve uslove za ovo prestižno bilijarsko takmičenje.

Euro Tour je elitno takmičenje pod pokroviteljstvom EPBF-a, a turnir u Sarajevu je prvi u seriji Euro Tour turnira u sezoni 2012. na kojem će nastupiti i 30 igrača iz BiH. Organizatori očekuju u potpunosti popunjenu shemu od 256 igrača među kojim su i najbolji evropski igrači.

Sva prateća događanja će se održavati u Coloseum Clubu. Prvog dana turnira, u srijedu 29. 02., u Coloseum Clubu će se održati revijalni dio turnira i posjetioci će imati priliku da pogledaju vrhunske svjetske igrače bilijara u igri u nešto opuštenijoj atmosferi od one turnirske. Za muzičku podlogu noći će se pobrinuti DJ Zizi.