sport
12

Učesnici biciklističkog maratona ''Kragujevac - Mostar 2014'' dočekani na At mejdanu

FENA
Foto: E. H./Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Predstavnici Općine Stari Grad danas su u Sarajevu dočekali bicikliste iz Kragujevca koji učestvuju u 11. maratonu ''Kragujevac - Mostar 2014''.

Devetnaest kragujevačkih biciklista krenuli su na putovanje 23. jula, a danas su vozili predzadnju, treću etapu od Višegrada do Sarajeva.

Učesnici su prethodno svečano dočekani u Užicu, Višegradu, a današnji doček u Sarajevu organizan je u Muzičkom paviljonu u starogradskom parku At mejdan.

"Sarajevo i Kragujevac su gradovi koji su skupo platili cijenu svoje slobode. Opštine Stari Grad i Kragujevac su prve dvije lokane samouprave koje su nakon sukoba na prostoru bivše Jugoslavije potpisale povelju o bratimljenju. Ovdje rado dolazimo i nosimo poruku mira i prijateljstva", kazao je učesnik maratona Goran Nikolić.

Maraton će se završiti u nedjelju, 27. jula u Mostaru, prisustvom biciklista na 448. manifestaciji skokova sa Starog mosta na Neretvi.

Pokrovitelji maratona su gradovi Kragujevac i Mostar, te gradovi i općine kroz koje biciklisti prolaze - Užice, Višegrad i Općina Stari Grad.