BiH
129

Iz Bihaća krenuo moto maraton "Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi"

Piše: A. Hadžihajdarević
Nakon što su jučer put Srebrenice krenuli biciklisti i maratonci, nekoliko stotina Bišćana danas je ispratilo učesnike 3. Moto maratona pod geslom "Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi".
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Maraton je organizirao Moto klub policajaca ljubitelja motora "Zvonko" iz Bihaća uz podršku Općine Bihać.

"Ove godine više od 70 motorista odlaskom u Srebrenicu žele odati počast žrtvama genocida. Ne smijemo dozvoliti da se zaboravi zločin koji je počinjen u srcu Evrope niti dan koji svima nama treba biti svetinja", kazao nam je jedan od učesnika.

I ove godine motoriste je sa gradskog trga ispratio i sretan put do Srebrenice poželio Emdžad Galijašević, načelnik Općine Bihać, kazavši da su motoristi i ove godine zajedno sa biciklistiima i maratoncima pokazali da Bihać i Unsko-sanski kanton nikada neće zaboraviti stradanja Bošnjaka u Srebrenici, suosjećajući pri tom sa porodicama nevino ubijenih i tragedijom bošnjačkog naroda u Srebrenici.

Učesnici biciklističkog maratona su nakon prve etape jutros krenuli iz Jajca prema Sarajevu odakle će sutra ujutro krenuti prema Potočarima. Njihov dolazak planiran je u poslijepodnevnim satima, 11. jula prisustvovat će klanjanju dženaze ubijenim Podrinjcima.