"Svijet voli pobjednike"
0

U Sarajevu počeo sportski simpozij "Simposar 2013"

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Sarajevu je danas počeo trodnevni sportski simpozij "Simposar 2013", koji ove godine nosi simboličan naziv "Svijet voli pobjednike".

Na ovogodišnjem simpoziju učestvovat će renomirana sportska imena iz BiH, regiona, ali i Evrope, kao što su Mehmed Baždarević, Predrag Pašić, Nebojša Popović, Igor Štimac, Neven Spahija, Miroslav Blažević, Jean Tigana.

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena Simpozij je otvorio direktor "Simposara" Sabahudin Topalbećirević.

"Ovdje je veliki broj mojih prijatelja, istaknutih sportaša i to je ono što me raduje. Zaboravit ćemo danas sve sujete, poslušat ćemo šampione, ljude koji zaista vrijede i to je uspjeh ovog simpozija. Mislim da smo na pravom putu da napravimo ono što je napravio i Sarajevo film festival, da napravimo sportski festival koji je okupljati sportske radnike, gdje ćemo se udružiti zajedno s regionom i time postati jači a Bosna i Hercegovina se vratiti na staze stare slave" kazao je Topalbećirević.

"Nadam se da će ljudi shvatiti da nam je sport najbolji ambasador , poznato je šta su naši susjedi napravili. Prema tome, očekuje da ovaj simpozij napravi nešto pozitivno, očekujem da nakon ovoga budemo bolji i jači", dodao je.

Nakon otvaranja simpozija uslijedit će izlaganja Nebojše Popovca, dr. Ismeta Gavrankapetanovića i Igora Štimca.

Drugi dan "Simposara" počet će predavanjem profesorice Jasne Bajraktarević, nakon čega slijede izlaganja Matea Beusana i Nevena Spahije.

Predrag Pašić će otvoriti treći dan simpozija izlaganjem o temi "Nogomet i rad s mladima", a slijede predavanja Mehmeda Baždarevića, Miroslava Blaževića i Jeana Tigane.

Seminar se zatvara u subotu u 21 sat.