|

Posjetite predavanja Jasne Bajraktarević, Matea Beusana i Nevena Spahije

Posjetite predavanja Jasne Bajraktarević, Matea Beusana i Nevena Spahije
0
Klix.ba
1.2.2013. u 10:09
0
komentara
0

dijeljenja
Posjetite predavanja Jasne Bajraktarević, Matea Beusana i Nevena Spahije Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Na drugom po redu sportskom simpoziju Simposar 2013 danas su na rasporedu zanimljiva predavanja Jasne Bajraktarević, Matea Beusana i Nevena Spahije.
Simposar 2013 je u sarajevskom Hotelu Evropa otvorio direktor Sabahudin Topalbećirević govorom u kojem je još jednom ponovio da mu je namjera napraviti sportski festival koji će okupljati sportske radnike, gdje će se svi zajedno udružiti s regijom i tako postati jači, a BiH će se vratiti na staze stare slave.

Nastavak večeri protekao je u odličnim predavanjima dr. Nebojše Popovića, koji je u prepunoj sali govorio o temi Rukometni/teniski lakat. Posjetitelji su pažljivo slušali doktora koji je prenosio svoja bogata iskustva iz Katara u kojem živi i radi već dugo godina.

Nakon toga je mjesto za govornicom preuzeo dr. Ismet Gavrankapetanović, koji je govorio o sportskim povredama.

Ipak, najveći interes je izazvalo predavanje Igora Štimca, aktuelnog selektora fudbalske reprezentacije Hrvatske, osvajača bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. Štimac je govorio o razvoju ovog sporta na području regije.

Osim službenog dijela i predavanja, pauze između predavanja gosti su iskoristili za razmjenu iskustava i znanja. A znalaca je bilo, od velikih košarkaških imena do bivših fudbalskih reprezentativaca.

Nakon sinoćnjih predavanja, pred nama su još dva vrlo zanimljiva dana, tokom kojih će predavanja održati velika imena bh. i svjetskog sporta, među kojima je i veliki Jean Tigana.

Raspored predavanja za petak:

Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.