Simposar 2013 počinje danas
3

Predavanja će održati Tigana, Štimac, Blažević, Baždarević...

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U glavnom gradu BiH će se od 31. januara do 2. februara održati simpozij Simposar 2013. Direktor ovog velikog sportskog projekta Sabahudin Topalbećirević će u grad na Miljacki dovesti brojna renomirana sportska imena sa područja Balkana, a publika će imati zadovoljstvo poslušati i predavanje Jeana Tigane, legendarnog francuskog nogometaša.

Inače, ovaj simpozij će se održati u Hotelu Evropa. Danas će uvodnu riječ i predavanje održati popularni Baho, a nakon toga prisutnima će se obratiti dr. Nebojša Popović, koji će govoriti o temi Rukometni lakat.

U drugoj sesiji dr. Ismet Gavrankapetanović će govoriti o sportskim povredama, dok će završnu temu za četvrtak obraditi selektor hrvatske reprezentacije Igor Štimac.

U petak će se učesnicima obratiti Mateo Beusan, Ćiro Blažević i Neven Spahija, dok će u subotu svoja predavanja održati Predrag Pašić, Igor Štimac, Mehmed Baždarević i Jean Tigana.

Za ovaj događaj vlada veliko interesovanje, a akreditovano je više od 30 medijskih kuća.

Najavljeno je da će svoje mjesto u publici zauzeti: Dejan Savičević, Dragan Kićanović, Milovan Đorić, Alen Bokšić, Zdravko Mamić, novinari Zdravko Reić i Tomislav Židak, kao i domaći sportski radnici Ivica Osim, Mišo Smajlović, Safet Sušić, Elvir Baljić, Elvir Bolić, Damir Mršić, Husref Musemić, Vahidin Musemić, Samir Avdić, Vedin Musić i mnogi drugi.