sport
0

U Sarajevu danas otvaranje simpozija "Simposar"

FENA
Treći međunarodni simpozij sporta "Simposar" bit će otvoren danas u kino dvorani Općine Novi Grad, promocijom filma "Naša brazilska priča", autora Sabahudina Topalbećirevića.

Film koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim govori o predratnom stanju u bh. fudbalu, ratnom i poratnom, i plasmanu reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, saopćio je organizator.

"Simposar" se održava treću godinu zaredom, a stekao je ugled najprestižnijeg regionalnog sportskog simpozija, te su ga do sada posjetili brojni eminentni predavači iz oblasti sporta, marketinga, medija i sportske medicine.

Ovogodišnji Simposar će pored brojnih predavanja pratiti i radionice vrhunskih sportskih stručnjaka kao što su Željko Pavlićević, Božidar Maljković, Tadija Kačar, Robert Jarni, Ivica Tucak i drugi. Odigrat će se i prijateljska utakmica u kojoj će Elvir Bolić s prijateljima odmjeriti snage s prijateljima Sabahudina Topalbećirevića.

Na otvaranju simpozija očekuje se prisustvo velikog broja sportskih radnika iz BiH i regiona, među kojima su Safet Sušić, Fuad Muzurović, Mišo Smajlović, Muhamed Konjić, Elvir Bolić, Nenad Marković, Said Čolpa, Dragan Marković...