sport
0

Topalbećirević na Simposaru: Vjerovatno su u ovom gradu sve sportske vrijednosti nestale

FENA
Posljednjeg dana 3. međunarodnog simpozija sporta "SimpoSar" izlaganja će održati nekadašnji vrhunski sportisti - nogometaš Robert Jarni, bivši vaterpolist a sada selektor hrvatske reprezentacije Ivica Tucak, nekadašnji jugoslovenski šampion u boksu Tadija Kačar i selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković.

Zbog privatnih problema današnje predavanje otkazao je najbolji nogometaš Srbije u dvadesetom vijeku Dragan Džajić.

Uoči početka predavanja organizator ''SimpoSara'' Sabahudin Topalbećirević izjavio je agenciji FENA da je razočaran odzivom publike na trećem po redu sportskom simpoziju, koji je svim zainteresiranim omogućio da besplatno prate predavanje sportskih velikana s područja bivše Jugoslavije.

"Vjerovatno su u ovom gradu sve sportske vrijednosti nestale. Morate ljude moliti da dođu i saslušaju šta ovi velikani imaju za reći, a većina njih vjerovatno i ne zna o kome se tu radi. U svakom slučaju ja sam zadovoljan zbog ljudi koji su došli i čuli kako danas funkcioniše vrhunski sport. Željko Pavličević je možda u pravu, vjerovatno mora proći još dosta godina da ova manifestacija dospije na željeni nivo. Teško je organizovati ovakav događaj a da niste zaštićeni velikom organizacijom, ali nećemo odustati jer SimpoSar ima svoju vrijednost", rekao je Topalbećirević.

U okviru manifestacije odigrana je i utakmica u malom nogometu između prijatelja Sabahudina Topalbećirevića protiv prijatelja bivšeg napadača nogometne reprezentacije BiH Elvira Bolića.

Održane su i bokserske, košarkaške i vaterpolo radionice, a predavanja su u protekla dva dana održali višestruki evropski prvaci u košarci Željko Pavličević i Božidar Maljković, trofejni atletičar Joško Vlašić, otac hrvatske šampionke Blanke Vlašić i predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica.

Menifestacija je otvorena promocijom filma "Naša brazilska priča" autora Sabahudina Topalbećirevića.