sport
19

Topalbećirević najavio Simposar: U Sarajevo dolaze velika sportska imena

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U Sarajevu je danas održana press konferencija povodom održavanja trećeg Simposara od 23. do 26. oktobra u glavnom gradu BiH.

Prisutnima se obratio Sabahudin Topalbećirević, idejni tvorac Simposara, koji je istakao da i ove godine velika sportska imena dolaze u Sarajevo.

"Ovo je treći Simposar. Drago mi je da se nastavila tradicija. U budućnosti bi ovo trebao biti stalni termin. Ponosan sam na ovaj projekat i želimo da ova manifestacija bude poput SFF-a“, rekao je Topalbećirević.

Od predavača na ovogodišnjem Simposaru učestvovat će predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica, legenda Crvene zvezde Dragan Džajić, zatim Robert Jarni, Ivica Tucak, Željko Pavličević, Božidar Maljković, te Joško Vlašić.

Prisutnima se obratio prvi čovjek bordo tima Edis Kusturica koji je istakao da mu je čast da bude predavač na Simposaru, a u svojim predavanjima govorit će o dolasku Vincenta Tana i ulaganju u tim sa Koševa.

"Mi već postižemo dobre rezultate, nadam se da ćemo to nastaviti u budućnosti i da će Sarajevo kao klub samo rasti“, rekao je Kusturica.

I Elvir Bolić će biti jedan od predavača na ovogodišnjem Simposaru. Učestvovao je na prethodna dva, iako nije bio predavač.

U sklopu Simposara 25. oktobra u maloj dvorani Skenderije bit će odigrana revijalna utakmica između prijatelja Sabahudina Topalbećirevića i prijatelja Elvira Bolića.