Nije državi donio naslov
0

U izboru za sportistu godine Messi izgubio od hokejašice

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AP)
Lionel Messi (Foto: AP)
Lionel Messi za lokalne novinare nije najbolji argentinski sportista 2010. godine. To je priznanje pripalo hokejašici Luciani Aymar. Ona je, za razliku od Messija, Argentini donijela svjetski naslov.

Na svečanosti održanoj u utorak Aymar je u najeminentnijem argentinskom izboru za sportistu/sportistkinju godine, onom koje provodi Udruženje sportskih novinara, za dlaku pobijedila Barcelonina nogometaša.

Aymar je rekordno, čak sedam puta, proglašavana najboljom svjetskom hokejašicom u izboru Međunarodne federacije hokeja na travi. Zbog iznimne vještine driblinga u hokejskim je krugovima poznata pod nadimkom "Maradona". Ove je godine Argentinu, s kojom je osvajala srebro na Olimpijskim igrama u Sydneyju, ali i bronze u Ateni i Pekingu, dovela do naslova na Svjetskom prvenstvu koje su Argentinci organizirali u Rosariju, Messijevom rodnom gradu.

Messi se u ovogodišnjem izboru tako morao zadovoljiti utješnom nagradom (Olimpia de Plata), koju je s bokserom Sergijom "Maravillom" Martinezom i košarkašem Houston Rocketsa Luisom Scolom podijelio kao najbolji argentinski sportista u inostranstvu.

Povodom 200. godišnjice državne neovisnosti, nagrade za životno djelo Udruženje sportskih novinara podijelilo je šestorici legendarnih argentinskih sportista: nogometašu Diegu Maradoni, teniseru Guillermu Vilasu, automobilisti Juanu Manuelu Fangiju (posmrtno), bokseru Carlosu Monzonu (posmrtno), ragbijašu Hugu Porti te još uvijek aktivnom košarkašu Emanuelu Ginobiliju.