Julio Grondona
0

"Messi je najbolji argentinski nogometaš u historiji"

Totalsport
Julio Grondona
Julio Grondona
Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Julio Grondona nastavio je svoj "rat" s Diegom Maradonom. Ovaj put je to učinio proglasivši Lionela Messija najboljim argentinskim nogometašem svih vremena.

I više je nego jasno da je na taj način ponovno htio isprovocirati Maradonu s kojim je u sukobu otkad je odlučio da ponajboljem nogometašu svijeta svih vremena neće produžiti izbornički ugovor nakon ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Grondona je u četvrtak gostovao u jednoj radijskoj emisiji u kojoj mu je postavljeno pitanje ko je najveći nogometaš koji je nosio broj deset u argentinskoj reprezentaciji.

"Messi je najbolja 'desetka' u historiji argentinskog nogometa. Messi, Maradona, Riquelme i Veron su svi s nekog drugog planeta. Ali, najbolji je Messi", poručio je Grondona i tako nastavio prepucavanje s Maradonom.

"Mali zeleni" je, naime, prošle sedmice izjavio da je 79-godišnji Grondona senilan, nakon čega je ovaj dao naslutiti kako Maradona još uvijek ima problema s drogom i alkoholom. Nakon toga se ponovno oglasio i nekadašnji nogometni genijalac, objavivši kako će tužiti Grondonu zbog širenja lažnih informacija.

Inače, upravo je Grondona prije dvije godine postavio Maradonu na mjesto izbornika argentinske reprezentacije, ali nakon debakla protiv Njemačke u četvrtfinalu južnoafričkog Mundijala (4-0), odlučio je potražiti novog čovjeka za klupu nacionalne ekipe.