Pripreme za Sarajevo Fight Night II
0

Turčin Erhan Deniz najavljuje spektakl

Piše: J. Ligata
Turski borac Erhan Deniz posljednjih 12 mjeseci živi i trenira u Sarajevu i u borbi koju će 29. oktobra imati protiv Ramazanova želi Sarajlijama pokloniti nokaut

Deniz iza sebe ima četiri Grand Prixa, te 19 profesionalnih borbi od čega 14 pobjeda (devet nokautom) 29. oktobra, u okviru borilačkog spektakla u Sarajevu - Fight Night II - imaće borbu protiv Ramazana Ramazanova.

Čekati pravi udarac

Deniz je saradnju sa Dževadom Poturkom počeo još 2007. godine na turniru u Budimpešti, a već 12 mjeseci živi i trenira u Sarajevu.

"U Sarajevu imam bolje uslove za treninge, a i jače sparing partnere, kao što su Dževad i njegov brat Dženan. Oni su pravi teškaši i s njima se mogu bolje spremiti za meč. Također, zadovoljstvo mi je raditi i sa trenerima Safetom Kapom, te Erduanom Kahvedžićem i sjajan smo tim. Nadopunjujemo se i jedan drugom dajemo snagu i energiju pred bitne mečeve", kaže Deniz, koji je izuzetno popularan u Turskoj, gdje se, pak, ne misli vraćati.

"U Sarajevu sam pronašao sve što sam tražio i uvjeren sam da mogu postati još bolji borac. 29. oktobra ću se prvi put boriti pred sarajevskom publikom, o kojoj mi je Dževad rekao sve najbolje i želio bi im se predstaviti u što boljem svjetlu. Istina, Ramazanov je težak protivnik, kojeg srećom poznajem jako dobro. Njegova prednost je brzina, a moja eksplozivnost. On za vrijeme meča vrijedno skuplja poene, dok ja tražim priliku za nokaut. Čekat ću pravi udarac kojim ću ga poslati na pod", najavljuje Deniz.

Inače, Sarajevo Fight Night II, sudeći prema interesovanju publike, trebao bi biti vrhunski borilački spektakl, na kojem će biti 10 borbi, a organizatori TEKTURK Promotion najavljuju i dolazak dance plesačica iz Rumunije, koje bi trebale dodatno zagrijati atmosferu uoči borbi.

"Interesovanje prevazilazi očekivanja, ali nažalost, još jednom je izostala podrška države. Ulaznice za Fight Night su 10 i 20 KM i kako nemamo VIP ulaznica, svi će imati priliku, naravno, oni koji uspiju kupiti kartu na vrijeme, sjesti uz ring i iz prvih redova posmatrati naše borbe", kaže Poturak, koji će 29. oktobra u Skenderiji imati borbu večeri protiv Aschwina Balraka.

Podrška publike

"Uvjeren sam da će publika doći i dati nam podršku, kada već nemamo podršku države. U Sarajevo dovodimo nekoliko sjajnih boraca, koje su ljudi imali priliku vidjeti samo na TV-u i uvjeren sam da će to biti noć za pamćenje", nada se Poturak, koji sa organizacijom TEKTURK Promotion želi promovisati mlade borce iz BiH.

"Na mlađima svijet ostaje, a iza mene je 60 sjajnih borbi, u kojima sam postigao mnogo više nego sam ikada sanjao. Sada želimo otvoriti vrata mladim borcima koji, vjerujte mi, imaju mnogo toga za pokazati i zato pozivamo Sarajlije, ali i ostale građane BiH da dođu 29. oktobra u Skenderiju", kaže Dževad Poturak, koji očekuje oko 10.000 gledalaca.