Borilački spektakl u Sarajevu
0

Poturak dovodi i dance plesačice iz Rumunije

Sarajevo-x.com
Kako se bliži dan borilačkog spektakla u Sarajevu, tako je sve više zainteresovanih za dolazak na Fight Night 2, na kojem će borbu večeri imati Dževad Poturak protiv Aschwina Balraka.
Ipak, prije izlaska "Bh. mašine" u ring, gledaoci će imati priliku vidjeti još devet borbi, a jedna od najatraktivnijih bit će ona između Rumuna Catalina Morosanua i Hrvata Igora Mihaljevića.

Dolazak Morosanua, prema riječima Dževada Poturka, koji je uključen u organizaciju ovog spektakla, trebao bi privući sve ljubitelje K1-sporta u BiH, koji će imati priliku uživo vidjeti borca, kojeg u svijetu poznaju pod imenom "Smrt sa Karpata".

Inače, borba između Morosanua i Mihaljevića nije najavljena na službenom plakatu, s obzirom na to da je naknadno uvrštena u program, a zbog povreda Raonića i Alkaraja, koji su trebali imati međusobni dvoboj u ringu, svoj meč će imati Josip Vidović iz Livna, te Turčin Huncar Kilic.

Također, zbog povrede, svoj nastup otkazao je i Adis Dadović, umjesto kojeg će u ring Hrvat Igor Jurković. On će ukrstiti rukavice protiv poznatog Rumuna Sebastiana Ciobanua.

"Treba naglasiti kako su promjene boraca uoči ovakvih manifestacija sasvim normalna stvar u K1, s obzirom na to da vrlo lako, pa i tokom treninga, dolazi do povreda. Zna se desiti da borac na sparingu povrijedi ruku ili da mu pukne arkada, što ga odmah isključuje sa nastupa", kaže Poturak i dodaje kako borbe, koje se trebaju održati 29. oktobra u Skenderiji neće biti ništa manje atraktivnije od prvobitno najavljenih.

"Naprotiv, borbe bi trebale biti još atraktivnije, s obzirom na to da će u ring ući borci podjednakih kvaliteta. Uvjeren sam da će publika imati priliku uživati u vrhunskom borilačkom spektaklu", najavljuje Poturak, koji je još jednom spomenuo kako je dolazak Morosanua velika čast za njega, ali i grad Sarajevo, s obzirom na to da se radi o vrhunskom borcu, koji će znati napraviti show, kako u ringu, tako i van njega. Također, Poturak je otkrio kako će, zbog velikog interesovanja publike, u Skenderiji biti prisutne i dance plesačice iz Rumunije.

"Planirali smo pozvati 10 plesačica koje će animirati publiku, ali zbog atraktivnosti odlučili smo da ih bude 20. One će direktno prilaziti gledaocima u Skenderiji i dodatno ih animirati", objašnjava Dževad, ne želeći otkrivati detalje. "Neka dođu u Skenderiju i sami se uvjere o čemu je riječ. Neka to bude iznenađenje za publiku."

Poturak je očito mislio na sve, pa je tako osim atraktivnih djevojaka, dogovorio i dolazak dvojice vrhunskih boraca - Ernesto Hosta i Gokhana Sakija, aktuelnog prvaka u K1, te učesnika završnog K1 turnira osmorice.

"Za one koji prate K1 imena poput Hosta i Sakija trebala bi biti pravi mamac. Njih ne treba posebno predstavljati. Jedan je bivši višestruki prvak u K1, a drugi aktuelni prvak", izjavio je Poturak, koji nije želio slati pozivnice političarima.

"Nisam zvao političare, niti me interesuje da li neko ko dolazi u Skenderiju ima ime. Za mene su svi građani BiH isti i svi će imati podjednak tretman u dvorani. Želim da dođe moj narod i da se zabave, a mi im obećavamo dobre mečeve i nadam se pobjede svih naših boraca", kaže Poturak.

Inače, pres-konferencija, na kojoj će biti predstavljeni svi borci, koji će nastupiti 29. oktobra na Sarajevo Fight Night 2, održat će se dan uoči borilačkog spektakla i to u BBI centru.