K1 spektakl Sarajevo Fight Night 2
0

I Dženan Poturak uvjeren u pobjedu

Sarajevo-x.com
Dženan Poturak (krajnje desno)
Dženan Poturak (krajnje desno)
Svjetski amaterski prvak u WAKO verziji (do 86 kg), Dženan Poturak, inače mlađi brat Dževada Poturka, koji je već stvorio ime u svijetu K1 sporta, 29. oktobra u dvorani Mirza Delibašić imat će premijeru pred sarajevskom publikom u okviru Sarajevo Fight Night 2, gdje će ući u ring sa Austrijancem Davidom Keclikom.

Mlađi Poturak prvobitno je trebao odmjeriti snage sa Spejblom Hutnikom, koji je otkazao dolazak u Sarajevo, zbog povrede arkade, pa će u ring protiv Austrijanca, koji je također opasan protivnik.

"Keclik nije ništa lošiji borac od Spejbla, s tim što je Austrijanac manje poznat. Međutim, Keclik je viši i bolje građen, tako da me očekuje podjednako teška borba kao da je na drugoj strani Spejbl", kaže Dženan, koji je uvjeren kako će iz ringa izaći kao pobjednik.

"Mislim da ga mogu tući. Odlično sam se spremio za ovaj meč i sasvim mi je svejedno ko će biti sa druge strane. Treniram zajedno sa Dževadom i sa Erhanom Denizom, a za moju spremu brinu se još i treneri Nermin Halilović Juka, te Erduan Kahvedžić. Svi zajedno činimo jedan odličan tim, koji želi Sarajevu ponuditi rijetko viđeni borilački spektakl", objašnjava Dženan, koji je posljednju profesionalnu borbu imao i Nici, gdje je na jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Tomaša Šenkira.

Inače, mlađi Poturak iza sebe ima 36 borbi, što na amaterskom, što na profesionalnom nivou. Ubilježio je 29 pobjeda (20 nokautom), te jedan remi i sedam poraza.

"Nikad se nisam borio u Sarajevu i ova manifestacija predstavlja za mene veliki izazov. Cilj nam je da građanima glavnog grada, ali i ostalih gradova u BiH, dočaramo atmosferu sa svjetskih K1 borilišta. Znam da je interesovanje za Fight Night 2 ogromno i nadam se da će publika doći da podrži naša nastojanja da i Sarajevo uđe među gradove koji iza sebe imaju prepoznatljive K1 turnire", kazao je Dženan.

Inače, na Sarajevo Fight Night 2, prema riječima organizatora, očekuje se oko 10.000 gledalaca, a ulaznice, po cijenama 10 i 20 KM, već su puštene u prodaju.

Također, spomenimo da će 29. oktobra u Skenderiji biti održano 10 borbi, a glavna borba večeri bit će ona između Dževada Poturka i Aschwina Balraka.

Inače, BiH na ovom borilačkom spektaklu predstavljati Turčin Erhan Deniz, koji posljednjih 12 mjeseci živi i trenira u Sarajevu, zatim već pomenuti Dženan Poturak, te Eldin Raonić, Adis Dadović, Sanid Imamović, Jasmin Bečirović, Kenan Tosun, Dario Kadić i Nuno Hadžić.