Vratili se iz Španije
15

Trener Atalante otkrio: Italija se preko noći promijenila i situacija se pogoršava

K. H.
Gian Piero Gasperini (Foto: EPA-EFE)
Gian Piero Gasperini (Foto: EPA-EFE)
Trener Atalante Gian Piero Gasperini rekao je da se Italija zbog pandemije koronavirusa preko noći promijenila te da je jako tužan zbog prekida prvenstva.
On je istakao da se situacija u Italiji znatno pogrošala za samo jedan dan, a da je to uvidio kada se ekipa vratila iz Španije gdje su igrali uzvratni meč osmine finala Lige prvaka protiv Valencije.

"Vratili smo se iz Španije oko pola četiri ujutru gdje smo igrali protiv Valencije u Ligi prvaka, a pošto smo odmah poslije meča krenuli kući, bili smo jako umorni i neispavani. Odmah po dolasku u Italiju, odnosno već na aerodromu, mogli smo vidjeti ogromnu promjenu u odnosu na dan kada smo otišli na utakmicu. Kada smo krenuli bila je epidemija, ali ne u tom obliku. Situacija se iz dana u dan pogoršava", kazao je trener Atalante.

On je također rekao da nema ideju kako će se nastaviti Serije A i Liga prvaka, a istakao je da su svi u klubu dezorijentisani zbog trenutne situacije.

"Ako se već ne smiju igrati utakmice, onda bi voljeli da barem možemo trenirati. Trenutno smo jako dezorijentisani, a svi znate da nam u posljednje vrijeme jako dobro ide u Seriji A i Ligi prvaka. Samo Bog zna šta će se sada desiti s tim takmičenjima, ali i nama kao ekipom", kazao je Gasperini.

Atalanta je pobjedom protiv Valencije rezultatom 4:3 u uzvratnom meču osigurala prolazak u četvrtfinale Lige prvaka, a to će im biti posljednja utakmica do završetka krize u Italiji, zemlji koja je proglasila vanredno stanje i u potpunosti blokirala državu.