Revanš susret LP
43

Spektakularna utakmica u Valenciji: Sedam pogodaka, maestralni Iličić i prolazak Atalante

F. Z.
Josip Iličić (Foto: EPA-EFE)
Josip Iličić (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Atalante plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su večeras u spektakularnom susretu na stadionu Mestalla savladali Valenciju rezultatom 4:3. Ekipa iz Bergama je prvi susret riješila u svoju korist rezultatom 4:1.
Utakmica u Valenciji odigrana je u tužnoj atmosferi jer zbog straha od širenja koronavirusa na tribinama nije bilo gledatelja.

Atalanta je do vodstva došla u trećoj minuti susreta, a precizan s bijele tačke nakon što je Diakhaby skrivio jedanaesterac bio je Iličić. Valencija je izjednačila rezultat u 21. minuti susreta preko Gameira, a nakon što je Diakhaby skrivio novi jedanaesterac, Iličić je u 43. minuti vratio prednost Atalanti.

Do novog izjednačenja Valencija je došla u 51. minuti susreta, a strijelac je još jednom bio Gameiro. Do vodstva su Šišmiši došli u 67. minuti susreta, a strijelac je bio Ferran Torres. Samo četiri minute kasnije Iličić je postigao svoj treći pogodak i donio izjednačenje Atalanti.

Fantastični Slovenac postigao je četvrti pogodak u 82. minuti susreta nakon asistencije Freulera. Ostalo je do kraja susreta na Mestalli 4:3 za goste iz Bergama.

U drugom susretu večeri RB Leipzig je slavio na domaćem terenu protiv Tottenhama rezultatom 3:0 i s ukupnih 4:0 prošao u četvrtfinale Lige prvaka.