sport
0

Tim Wiese postao kečer, debituje u novembru sa Cesarom i Sheamusom

Klix.ba
Bivši njemački reprezentativni golman i nekadašnji čuvar mreže Werdera iz Bremena Tim Wiese postao je kečer te će debitovati u WWE organizaciji 3. novembra.

Tridesetčetverogodišnji Wiese će biti u timu sa Sheamusom i Cesarom u borbi protiv The Shining Stars tima (Primo i Epico) i Boa Dallasa. Borba će se održati 3. novembra u minhenskoj dvorani Olympiahalle.

"Sjajno je to što ću debitovati u WWE-u tako velikom borbom. Radio sam naporno i jedva čekam da uđem u ring sa Cesarom i Sheamuseom", izjavio je Wiese.

Wiese je dobio pozivnicu da trenira sa WWE-e kečerima, a pozvao ga je Triple H koji ima 14 titula svjetskog prvaka. Bivši golman je rado prihvatio poziv te se priključio intenzivnim treninzima za meč. U septembru je proveo sedam dana na Floridi, gdje je trenirao pod vodstvom NXT tima predvođenog trenerom Mattom Bloomom.

Potom se vratio u Keln u Njemačku, gdje svakodnevno trenira u posebno pripremljenom ringu.

"Kao bivši profesionalni sportista, Tim zna šta je potrebno da bi se fokusirao na cilj. On će dati sve od sebe da ga ostvari. Bit će to historijska borba za WWE u Njemačkoj kada će Tim ući u ring sa Cesarom i Shamusom", rekao je Triple H.