sport
0

FFC 27 u Zagrebu: Marjanović najavio osvajanje titule pred armijom svojih navijača

Klix.ba
Nakon šest nastupa u ringu hrvatske promocije, Denis Marjanović će 17. decembra na FFC 27 priredbi doći u priliku oko struka navući pojas koji mu je zapeo za oko još 2014. godine, godine kada je u Zadru ostvario svoj debi za Final Fight Championship. Novi izazov u karijeri iskusnog bh. borca predstavljat će Austrijanac Rene Wimmer, borac koji se FFC-ovim fanovima predstavio nokautiravši Cheicka Sidibea u svom debitantskom nastupu na posljednjoj priredbi u Linzu.

Iza Denisa su 42 profesionalne pobjede, a kick-boksom se bavi već šesnaest godina. Iako, kako i sam kaže, u početku nije imao neku posebnu namjeru sudjelovati na takmičenjima, on se potpuno prepustio inspiraciji koju je crpio iz boralačkih junaka s malih ekrana, a svoje je prve korake odlučio podijeliti i s čitateljima Fight Sitea.

“Pomalo inspirisan filmovima Jean-Claude Van Dammea i ostalih borilačkih junaka dobivam želju za takmičenjima te počinjem odrađivati amaterske mečeve, a vrlo rano sam se prebacio i na profesionalne vode. Trenirao sam i taekwondo, ali kada sam osjetio što je kick-boks, onda sam znao da je to to”, izjavio je Marjanović.

Njega u Zagrebu očekuje borba za titulu.

“Ovo priželjkujem otkako sam došao u FFC. U početku je postojala priča da se u meču za titulu nađem s Igorom Emkićem, ali kako on nije bio u mogućnosti nastupiti, dodijeljen mi je drugi protivnik koji dolazi iz Austrije”, rekao je bh. borac.

On vjeruje da je bolji od Wimmera.

“Ne znam gdje bi mi mogao praviti probleme ako u borbu uđem zdrav i bez ozljeda. Mislim da sam kompletniji i iskusniji borac te da ću samim time pronaći rješenje za njega. Vjerujem kako ću u idućim nastupima biti sve bolji i bolji, a za Wimmera ću pripremiti nešto iz svoje kolekcije udaraca”, kazao je Marjanović.

Austrijanac je sjajnim nokautom debitovao za FFC, kada se borio sa Cheickom Sidibeom.

“Iskreno, nisam još imao priliku pogledati taj meč iako znam da je Sidibe jako dobar borac, a Wimmer ga je uspio nokautirati i preokrenuti borbu u svoju korist. To mi govori da je dosta čvrst i da posjeduje težak udarac”, istakao je kick-bokser.

Marjanović očekuje da će osvojiti titulu.

“Očekujem osvajanje FFC pojasa i atraktivan meč jer imamo sličan stil borbe. Nadam se i da će publika uživati u onome što možemo ponuditi. Sigurno mi imponuje borba za FFC-ovog prvaka u srednjoj kategoriji. Nadam se kako ću taj pojas osvojiti, a zatim ga i uspješno braniti", istakao Marjanović.

Banja Luka je blizu Zagreba, pa očekuje mnogo svojih navijača.

“Banja Luka je sat i po vožnje od Zagreba tako da očekujem armiju svojih navijača koji su već spremni i zajedno sa mnom iščekuju ovaj meč u Areni”, riječi su našeg borca.

Osim osvajanja pojasa, Denis se nada i kako bi pred publikom u zagrebačkoj Areni mogao opravdati nadimak do kojeg je stigao zahvaljujući uništavanju nekih prijašnjih protivnika.

“Nadimak ‘Lumberjack’ (Drvosječa) dolazi od ilustracije na moje jake udarce nogama kojima sam često znao obarati protivnike. Nekad je to znalo biti low kickovima, a nekad high kickovima. Iako nisam u pravom smislu te riječi opravdao nadimak u FFC-u, nadam se da hoću u budućnosti", završio je Marjanović.

FFC