sport
0

Vila: Nadam se da ću se vratiti u Sarajevo sa još jednom titulom

FENA
Ahmed Vila
Ahmed Vila
Bosanskohercegovačkog MMA borca Ahmeda Vilu očekuje 23. septembra u Linzu borba za FFC pojas u kategoriji do 66 kg protiv bivšeg UFC borca Filipa Pejića, a za ovaj meč Vila se priprema s najpoznatijim MMA imenima, kao što su Alexander Gusstafson, Jimi Manuwa, Ilir Latifi, David Teymur, Reza Madadi…

"Ovo je sasvim novi podvig i pokušat ću osvojiti još jedan FFC pojas. Ako to uspijem, postao bih prvi FFC šampion s pojasevima u dvije različite kategorije", kazao je Vila u intervjuu za Fenu.

Trenutno se nalazi u Štokholmu gdje trenira s najboljim evropskim i svjetskim MMA borcima, među kojima su Alexandar Gusstafson, Jimi Manuwa, Ilir Latifi, David Teymur, Reza Madadi…

"Užitak je trenirati s takvim ljudima, a nadam se da će mi to pomoći da napredujem i pokažem se u ringu s Pejićem", kaže 19-godišnji Sarajlija.

U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri hrvatski borac Filip Pejić, poznat pod nadimkom "Nitro", imao je 10 pobjeda, jedan poraz i jedan neodlučen ishod. Samo je do jedne pobjede stigao sudačkom odlukom, dok je sve ostale protivnike riješio prekidima. Posljednje dvije godine vrlo uspješno je nastupao za FFC.

Imajući sve to u vidu, Vila svog protivnika, za kojeg kaže da je izuzetno zahtjevan, ne uzima olako, tako da se za meč u Austriji priprema u jednom od najboljih timova u Evropi, švedskom "Allstars" Training Centru.

  • Potrudit ću se da za ovaj meč budem maksimalno spreman kako bih ostvario ovaj veliki rezultat - poručio je bh. borac.

Kako je rekao, veliku podršku daju mu sponzori HE Fitness, Elit Nutrition, Hotel Central, Greywood, kao i njegova porodica i djevojka koji su uvijek na njegovoj strani, bez obzira na ishode mečeva.

U Sarajevu trenira u svom matičnom klubu, Akademiji borilačkih vještina "Pretorian Sarajevo", ali prije svake borbe odlazi u švedski "Allstars" kako bi odradio pripreme i bio što spremniji za meč.

S Pejićem se nije susretao do sada, međutim, najavio je zanimljiv meč za sve ljubitelje borilačkih vještina sa Balkana. Ovaj mladi i izuzetno talentovani MMA borac vjeruje u sebe, ali kaže da, naravno, ima i tremu, jer prije svakog meča uvijek postoji određena doza straha.

Obećao je dobru borbu i kazao da se nada "da će se vratiti u Sarajevo sa još jednom titulom".