sport
32

Denis Stojnić pred duel sa M'Pumbuom: Očekujem pobjedu za mene i BiH

Klix.ba
Podršku mu je pružio i Enis Bešlagić
Podršku mu je pružio i Enis Bešlagić
Najbolji bh. MMA borac Denis Stojnić u petak putuje u Cirih, gdje će se u subotu se za titulu prvaka HIT FC boriti protiv Christiana M'Pumbua, bivšim prvakom Bellatora u poluteškoj kategoriji.

"Fizički sam spreman sa blagom povredom lijevog ramena, ali nadam se da mi neće zadavati probleme u meču. Posljednjih dana sam trenirao i sa svojim velikim prijateljem i kolegom Errolom Zimmermanom. Pored njega sparing partneri bili su mi i brat Dado Stojinić, Burak Fidan, Kerim Ziza, Zoran Galić i Adi Kljaho. Sa Zimmermanom, koji je slične visine kao i moj budući protivnik, sparingovao sam četiri puta po pet minuta, a trenirat ćemo i do samog puta u Švicarsku. U mom trenerskom timu bio je i Rifet Kadić", rekao je Stojnić uz kojeg će u Švicarskoj u uglu biti otac Zdravko, dok će doktorski tim činiti dr. Faris Gavrankapetanović, dr. Emir Talirević i dr. Adnan Mušanović.

Naš najboljeg MMA borca u petak navčer očekuje i zvanična konferencija za medije. A vjruje da će se u Sarajevo vratiti sa šampionskim pojasom.

"Očekujem pobjedu za mene i Bosnu i Hercegovinu. Imam pozitivnu tremu, jer ipak prvi put se borim za titulu, a i protivnik mi je bivši prvak Bellatora. Hvala svima koji će me podržati u subotu sa nadom da ću se konačno vratiti u UFC da branim boje Bosne i Hercegovine", rekao je Stojnić kojem je podršku pred ovaj veoma važan meč dao i poznati glumac Enis Bešlagić.