sport
13

Denis Stojnić za Klix.ba: Bit ću spreman za borbu u Cirihu, očekujem podršku bh. navijača

Piše: Edin Isanović
Stojnić na jednom od treninga
Stojnić na jednom od treninga
Denis Stojnić, najpoznatiji bh. MMA borac u teškoj kategoriji, 28. maja u Cirihu borit će se za titulu prvaka HIT FC promocije. Za protivnika je trebao imati Jeffa Monsona, bivšeg UFC i Stricke Force borca.

No, Monson je ponovo otkazao Stojniću, a njegov novi protivnik bit će Christian M'Pumbu, inicijalni prvak Bellatora u poluteškoj kategoriji.

Stojnić, koji se bori pod bh. zastavom, naglašava kako do sada sve ide po planu.

"Pripreme teku u najboljem redu. Doduše, još uvijek me malo boli rame. Ipak, zadovoljan sam. Radim sa bratom Dadom, a tu je i Zoran Galić, moj dugogodišnji trener. Želim mu se zahvaliti ovom prilikom. Dio priprema odradio sam sa Edinom Zrnom u Sarajevu, a priključio nam se i trener boksa Rifat Kadić. Svakako, u mom timu su još Burak Fidan i otac Zdravko koji je glavni trener", kaže za Klix.ba najpoznatiji bh. MMA borac.

Naglašava kako će do datuma borbe raditi do krajnjih granica svojih mogućnosti i biti potpuno spreman.

"Gledao sam borbe svog protivnika. Pojedine je izgubio, ali ima i onih u kojima je nokautirao svoje protivnike. Radi se o vrlo kvalitetnom borcu koji ima 107 kilograma. Bio je prvak u poluteškoj kategoriji u Bellatoru. To je respektabilna organizacija. Moji treneri i sparing parteneri do najsitnijih detalja analiziraju M'Pumbu. I ja sam gledao borbe. Na kraju, ja sam sam u tom kavezu, moram biti spreman i koncentriran", dodaje naš sagovornik.

Smatra kako je nezahvalno reći kojom taktikom treba ući u meč.

"U borbama se nikada ne zna. Ne mogu sa sigurnošću reći da ću krenuti silovito ili ću čekati svoju šansu iz kontranapada. Zavisit će od više faktora. Dakako, ovaj protivnik je kondiciono spreman i vidjet ćemo kako će biti. Borba je u Cirihu i očekujem podršku bh. navijača kao i svaki put do sada. Recimo, prošli put su me bodrili navijači iz regiona, gledatelji sa prostora bivše Jugoslavije".

Opisao je jedan svoj radni dan.

"U Sarajevu volim malo duže odspavati. U Holandiji treniram dva puta dnevno, u 12:00 i 19:00 sati. Kada sam u glavnom gradu BiH onda je to jednom dnevno. Trenutno sam u Holandiji i ovih dana ću pojačati kondicione treninge. Inače, žao mi je što se nisam borio protiv Jeffa Monsona. Rekao je da neće sa mnom da radi meč, poštujem njegovu odluku. Čovjeka cijenim. Također, ostaje žal što nije došlo do borbe sa još nekim borcima, ali ih ne želim imenovati da im dižem renome".

Otkrio je planove za naredni period.

"U budućnosti očekujem povratak u UFC. Suspendovan sam zbog, po mom mišljenju, gluposti koja se desila van kaveza", zaključio je Stojnić.