Tenis
46

Zbog Nadala planule sve ulaznice do kraja turnira u Vina del Maru

Totalsport
Rafel Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Rafel Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Španski teniser Rafael Nadal došao je u čileanski Vina del Mar i spreman je za veliki povratak tenisu. Na terenima Rafe nije bilo od Wimbledona prošle godine i senzacionalnog poraza od Lukaša Rosola.

U utorak će Nadal odigrati prvi meč nakon povratka, ogled parova u kojem mu je partner drugi nositelj pojedinačnog dijela turnira i branitelj naslova, Argentinac Juan Monaco. Inače, prvi pojedinačni meč bi Nadal trebao odigrati u srijedu, a suparnik će mu biti ili argentinski teniser Pella ili neko iz kvalifikacija.

Koliko je za Čile bitna činjenica što im je u goste došao trenutno peti teniser svijeta govori podatak da ga je primio u svojim odajama 35. čileanski predsjednik Sebastian Pinera.

Također, organizatori ovog zemljanog turnira se susreću s potpuno novim događajima oko sebe. Naime, dosad je organizator imao gadnih problema s prodajom karata, pogotovo tokom prvih nekoliko dana turnira. I sam organizator je ove godine potvrdio da je ranije poklanjao ulaznice ili ih je davao sponzorima koji su ih, pak, poklanjali svojim klijentima.

Ove godine takvih problema nema, zbog Rafaela Nadala su razgrabljene i prodane sve ulaznice do kraja turnira.