Tenis
0

WTA Miami: Serena Williams osvojila sedmi naslov na Sony Open Tennisu

Totalsport
Serena Williams  (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
U dvoboju dvije najbolje teniserke svijeta u finalu WTA turnira u Miamiju iz serije Premier Mandatory, Amerikanka Serena Williams pobijedila je Kineskinju Li Na 7-5, 6-1 nakon jednog sata i 59 minuta igre.

Dokazala je 32-godišnja Amerikanka, vodeća teniserka svijeta, da se na niti jednom drugom turniru ne osjeća tako dobro kao u Miamiju. Odigrala je svoj deveti finale na ovom turniru i osvojila sedmi naslov pobjednice. Postala je jedna od samo četiri igračice koja je trijumfirala sedam puta na istom WTA turniru, nakon Chris Evert, Martine Navratilove i Steffi Graf.

Doduše, nije finale dobro krenuo za Serenu. Li Na, pobjednica ovogodišnjeg Australian Opena koja se borila za svoj 10. WTA naslov u karijeri, povela je s 5-2 u prvom setu. Serena Williams je nakon toga osvojila 11 od sljedećih 12 gemova do kraja meča.

Imala je Kineskinja, koja je pet mjeseci mlađa od Serene Williams (obje imaju 32 godine), set-loptu kod vodstva 5-4, ali je nije iskoristila, dok je Amerikanka realizirala svoju treću pri vodstvu 6-5. Dominaciju koju je pokazala u završnici prvog seta nastavila je Serena Williams i u drugom.

Dvoboj je okončala s 29 izravnih poena i 29 neforsiranih pogrešaka, dok je Li Na imala 16 direktnih poena i 37 neforsiranih pogrešaka.

"Vrlo važna pobjeda, pogotovo s obzirom na to da sam igrala protiv Li Na, koja je igrala tako dobro na početku. Kada sam gubila s 5-2, čula sam navijače kako me bodre i to me vratilo u život. U tim trenucima sam pomislila kako nemam više što izgubiti, pa sam postala opuštenija. A kada sam opuštena, onda stvarno uživam u svom tenisu", izjavila je Serena Williams, koja se u svom 76. WTA finalu karijere okitila sa 59. naslovom, a drugim ove godine (Brisbane), nakon što je prošle godine osvojila rekordnih 11 naslova.

WTA Miami, finale:

S. Williams (1) – Li Na (2) 7-5, 6-1