Tenis
1

WTA Brisbane: Serena opet bolja od Šarapove, u finalu protiv Azarenke

Totalsport
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
Najbolja svjetska teniserka, Amerikanka Serena Williams, pobijedila je Ruskinju Mariju Šarapovu, četvrtu u svjetskom poretku, 6-2, 7-6(7) u polufinalu WTA turnira u Brisbaneu, na kojem brani naslov pobjednice.

Tamo gdje je stala u 2013. godini, Serena Williams je nastavila u novoj. Ako je suditi po ovom nastupu, 32-godišnju Amerikanku će biti jako teško pobijediti i u novoj sezoni, kao što je to bio slučaj i u prošloj, u kojoj je izgubila samo četiri meča, a dobila ih 78.

Šarapova je dobila dva od prva tri meča protiv Serene, koja je ovom prilikom upisala 14. uzastopnu pobjedu protiv ruske teniserke. Ukupni bilans je, dakle, 15-2 za Williams.

Nakon što je Serena Williams dobila prvi set protiv Šarapove 6-2, u drugom setu su obje igračice napravile po tri breaka, obje su imale stopostotnu realizaciju break-šansi (3-3), pa je odluka pala u tie-breaku u kojem je Amerikanka realizirala treću meč-loptu, kada je zabila sedmi as u meču. Imala je i 7 dvostrukih grešaka, ali Šarapova je napravila jednu više, a nije zabila niti jedan as.

Serena Williams imala je sedam izravnih poena više (23-16), napravila je i 11 neforsiranih grešaka više (34-23), ali je svejedno zasluženo slavila u dva seta, iako je Šarapova bila blizu trećem.

Nakon što je pobijedila jednu veliku suparnicu u polufinalu, za obranu naslova će Serena Williams morati dobiti još jednu, drugu nositeljicu iz Bjelorusije Viktoriju Azarenku, koja je u polufinalu sa 1-6, 6-3, 6-4 bila bolja od četvrte nositeljice, Srpkinje Jelene Janković.

Serena Williams vodi 13-3 u međusobnim mečevima, ali Azarenka je dobila dva od zadnja četiri meča.

WTA Brisbane, polufinale:

S. Williams (1) – Šarapova (3) 6-2, 7-6(7)

Azarenka (2) – Janković (4) 1-6, 6-3, 6-4