Tenis
0

WTA Miami: Na Li izborila finalni dvoboj protiv Serene Williams

Totalsport
Na Li (Foto: EPA)
Na Li (Foto: EPA)
U finalu ženskog turnira u Miamiju igrat će prva nositeljica Serena Williams i druga nositeljica Na Li. Nakon što je Williams nastavila seriju protiv Marije Šarapove, isto je napravila i Li protiv Dominike Cibulkove.

Dominika Cibulkova ni u sedmom pokušaju nije uspjela savladati na WTA Touru Kineskinju Na Li. Ove godine susrele su se treći put i Kineskinja je jednako kao na Australian Openu i u Indian Wellsu izborila pobjedu.

Obje igračice imale su tokom meča dosta uspona i padova, a bolje se snašla Kineskinja koja je u trećem setu uspjela napraviti preokret i vratiti se iz teške situacije.

U prvom setu Na Li je uz dosta problema uspjela dovršiti posao i nakon propuštene set lopte kod 5-3 uzeti taj dio igre sa 7-5. Međutim, to nije obeshrabrilo Cibulkovu koja je drugi set odradila vrlo dobro, uzela četiri gema u nizu za 6-2 te prva dva gema u trećem setu za početnu prednost.

Ipak, kod 3-2 u trećem setu nije uspjela zadržati svoje početni udarac, Na Li je u tim trenucima značajno podignula nivo igre i s pet gemova zaredom stigla je do pobjede 7-5, 2-6, 6-3.

U finalu protiv prve igračice svijeta neće imati lagan posao i pokušat će stići tek do druge pobjede protiv Williams i to nakon što je jedini put slavila još 2008. godine u Stuttgartu. Posljednji dvoboj prošle godine u Istanbulu otišao je na stranu Williams s 2-6, 6-3, 6-0.

WTA Miami, polufinale:

Na Li (Kina, 2) - Dominika Cibulkova (Slovačka, 10) 7-5, 2-6, 6-3