BH Telecom Indoors 2012
0

U ponedjeljak počinje glavni turnir, Ismar Gorčić ide dalje

Sarajevo-x.com
Ismar Gorčić
Nakon prva dva dana desetog ATP Challenger teniskog turnira BH Telecom Indoors 2012. završeni su kvalifikacioni mečevi.

Prema programu, u ponedjeljak počinje glavni turnir u koji se kroz kvalifikacije uspio plasirati bh. teniser Ismar Gorčić, dok se zahvaljujući dobrom plasmanu Mirza Bašić plasirao direktno, bez kvalifikacija. Sutrašnji program počinje u 11 sati i zahvaljujući generalnom sponzoru BH Telecomu i organizatoru ulaz na sutrašnje mečeve je besplatan, kako bi ljubitelji tenisa u što većem broj došli i podržali bh. tenisere.

Inače, pored Čačića i Gorčića, plasman u glavni turnir su osigurali i Evgeny Korolev pobijedivši Mislava Hizaka, 6:4, 6:2 te Michal Przysiezny svladavši Filipa Vegera rezultatom 6:3, 7:6. U trećem, posljednjem krugu kvalifikacija bh. teniser Franjo Raspudić se nije uspio probiti u sutrašnji glavni turnir, izgubivši od srbijanskog tenisera Nikole Čačića.

No, sutra ćemo ga gledati u konkurenciji parova gdje igra u paru s Ismarom Gorčićem koji je dobrom igrom savladao Stephana Hoissa, 7:6, 6:0 te se plasirao u prvi krug glavnog turnira u pojedinačnoj konkurenciji. Zahvaljujući organizatoru pozivnice (Wild Cards) su dodijeljene bh. teniserima i za sudjelovanje u konkurenciji parova. Tako ćemo sutra na terenu pored Raspudića i Gorčića gledati još jedan bh. par Šetkić/Džumhur koji igraju zadnji meč po rasporedu.

I u pojedinačnoj konkurenciji glavnog turnira sutra su na programu tri bh. tenisera Ismar Gorčić vs. Martin Fischer (AUT), Bašić vs. Korolev Evgeny (KAZ), Brkić vs. Kudryavtsev Alexander (RUS). Detaljne informacije dostupne na zvaničnoj web-stranici Turnira.