Tenis
72

Serena Williams pobjednica ovogodišnjeg Wimbledona

Klix.ba
(Foto: AFP)
Pobjednica ovogodišnjeg Wimbledona u ženskoj konkurenciji očekivano je Serena Williams koja je u današnjem finalu rezultatom 2:0 porazila Garbine Muguruzu, po setovima 6:4 i 6:4.

Meč je bolje otvorila Muguruza koja je već u prvom gemu napravila brejk i povela 1:0. U nastavku su i jedna i druga teniserka bile superirone prilikom svog servisa, da bi Serena Williams u finišu prvog seta uraganskim napadom došla do preokreta i na kraju trijumfa od 6:4. Tome su doprinijela i dva brejka napravljena u osmom i desetom gemu.

Početak drugog seta protekao je u dominaciji Serene Williams, da bi se nakon 5:1 Muguruza vratila u život i došla na 5:4. Williams je do prvog brejka u drugom setu došla u četvrtom gemu za vodstvo 3:1. Već u narednom gemu bilo je 4:1, a odmah potom još jednim brejkom i 5:1. U sedmom gemu Williams je servirala za pobjedu, ali se Muguruza brejkom vratila u život i smanjila na 5:2. Potom je Muguruza osvojila gem na svoj servis i smanjila na 5:3. U desetom gemu Williams je po drugi put servirala za meč, i po drugi put propustila priliku za pobjedu. Muguruza je smanjila na 5:4, ali i u narednom gemu propustila priliku za izjednačenje, pa je slavlje Serene Williams moglo početi.

Wimbledon, finale:

Serena Williams – Muguruza 2:0 (6:4, 6:4)