Tenis
0

Sarajevo-x.com pokrovitelj Davis Cup meča BiH-Estonija

Sarajevo-x.com
Zlatko Šoše i Dario Šimić
Zlatko Šoše i Dario Šimić
Najposjećeniji informativni portal u Bosni i Hercegovini Sarajevo-x.com potpisao je ugovor o partnerstvu u organizaciji Davis Cup meča između Bosne i Hercegovine i Estonije koji se igra od 8. do 10. jula 2011. godine u Tuzli.

U prostorijama portala Sarajevo-x.com ugovor o partnerstvu potpisali su danas direktor Teniskog saveza Bosne i Hercegovine Zlatko Šoše i direktor portala Sarajevo-x.com Dario Šimić.

"Mi smo ponosni da je između ostalog i Sarajevo-x.com postao partner ovog Davis Cup meča, jer cijenimo kako radite i pratite tenis. Očekujemo da će naša saradnja dešavati na obostrano zadovoljstvo", kazao je Šoše prilikom potpisivanja ugovora.

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekat će selekciju Estonije u Tuzli, u okviru drugog kola II grupe Euro-afričke zone Davis Cupa od 8. do 10. jula. Ovo će biti prvi meč koji bh. tim igra na domaćem terenu na ovom nivou takmičenja i po pravilima koja se primjenjuju za Svjetsku grupu.

Pobjednik ovog meča će se u trećem kolu, u meču koji odlučuje o plasmanu u I grupu Euro-afričke zone igrati protiv pobjednika meča Danska - Latvija.

U dvorani "Mejdan" će specijalno za ovu priliku biti postavljena tvrda podloga. Radi se o novoj generaciji tvrde podloge proizvođača Casali iz Italije.

  1. juna će biti poznato koji će teniseri biti u sastavu naše reprezentacije.