Tenis
5

Roland Garros: David Ferrer u prvom Grand Slam finalu karijere

Totalsport
David Ferrer (Foto: AFP)
David Ferrer (Foto: AFP)
David Ferrer, 31-godišnji španski teniser, igrat će u nedjelju svoje prvo finale na nekom Grand Slam turniru. U Parizu, u Roland Garrosu će se dogoditi špansko finale - Nadal protiv Ferrera.

I dok je Nadal igrao čak četiri i pol sata, te za to vrijeme u teških i žestokih pet setova pobijedio Novaka Đokovića, Ferrer je daleko lakše riješio svoj polufinalni problem. Sa 6-1, 7-6(3), 6-2 je savladao domaćeg aduta Jo-Wilfrieda Tsongu. Bio je to njihov četvrti međusobni meč i treća pobjeda Ferrera protiv 28-godišnjeg Francuza.

Kroz cijeli meč je Tsonga pokazivao strahovitu nervozu. Uspio se smiriti tek početkom drugog seta kada je i poveo s breakom prednosti, ali je vrlo brzo prosuo takvo što. Imao je i krajem drugog seta šansu da izjednači na 1-1, ali taj dan je Ferrer u svemu bio bolji, jači, brži i skoncentriraniji.

U prvom je setu Ferrer imao i tri set-lopte da dobije početnu dionicu bez izgubljenog gema. Dominirao je Ferrer potpuno i u tie-breaku drugog seta koji je bio itekako bitan u konačnici, a uvjerljivo bolji je bio i u trećem setu za zasluženu i uvjerljivu pobjedu.

Ferrer je u meču došao do čak 17 break-prilika od kojih je iskoristio šest. Napravio je tek 21 neforsiranu grešku, za razliku od čak 56 Tsonge.

Najava finala za Ferrera i nije najbolja. Osim što je Nadal gotovo nepobjediv u Roland Garrosu, ima i 19-4 u međusobnim mečevima u karijeri.

Roland Garros, polufinale:

Nadal (3) - Đoković (1) 6-4, 3-6, 6-1, 6-7(3), 9-7 Ferrer (4) - Tsonga (6) 6-1, 7-6(3), 6-2