Tenis
0

Ferrer: Trenutno sanjam, ovo je predivno

Totalsport
David Ferrer (Foto: AFP)
David Ferrer (Foto: AFP)
U Roland Garrosu će se u nedjelju igrati špansko finale drugog po redu Grand Slam teniskog turnira u godini. Rafael Nadal i David Ferrer će odlučiti o pobjedniku na pariskoj zemlji.

Nakon "finala prije finala" u kojem je Nadal pobijedio Novaka Đokovića sa 9-7 u petom setu, David Ferrer je sa 6-1, 7-6(3), 6-2 bio bolji od domaće nade, Jo-Wilfrieda Tsonge.

"U jednom trenutku, dok sam čekao kraj meča Nadala i Đokovića, pomislio sam da možda Tsonga i ja nećemo uopće stići danas dovršiti meč. No, stvarno sam danas cijeli dan bio fokusiran. Kada je počeo meč pogotovo. Samo sam htio igrati dobro, htio sam finale", rekao je 31-godišnji Španac nakon meča i nastavio:

"Ja trenutno sanjam. Ovo su predivni trenuci. Roland Garros je mjesto koje obožavam, ovo je turnir kojeg volim, a sada sam ovdje izborio prvo finale nekog Grand Slama u karijeri. Strašno, osjećaji su fenomenalni".

Prema njegovom mišljenju, Nadal je favorit u finalu

"Ovo je njegov turnir i ovo je njegova podloga. Njega je jako teško pobijediti, pogotovo na zemlji. Ali, ja želim nastaviti sanjati. Želim u nedjelju izaći na teren i uživati, odnosno, probati odigrati najbolje što mogu. Pa, kako bude", zaključio je Ferrer.