Tenis
0

Nadal: Ovako ću teško odbraniti naslov pobjednika u Roland Garrosu

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Španskom teniseru Rafaelu Nadalu na ovogodišnjem Roland Garrosu, koji je u karijeri osvojio čak sedam puta i gdje je uvijek bio super uvjerljiv, ne ide kako je očekivao.

Ove godine, u tri meča, Nadal je izgubio već dva seta, što je mnogo u odnosu na sve prošle godine i prvu fazu turnira. U prvom kolu je pobijedio Daniela Brandsa u četiri seta, vrlo teško, pa se potom mučio i protiv Martina Kližana kolo kasnije, kada je također izgubio jedan set. U subotu je, pak, u tri seta, ali u tri gusta seta, pobijedio Talijana Fabija Fogninija.

"Iskreno, ovako ću teško odbraniti naslov pobjednika. S ovakvom igrom. Ima faza kada stvarno dobro igram, ali je i dosta faza kada padnem u igri. Moram daleko manje griješiti, moram biti daleko agresivniji. Stvari zasad ne funkcioniraju kako treba", rekao je Nadal.

U osmini finala Nadala već čeka teži suparnik, sjajni Japanac Kei Nishikori, a da ne govorimo o mogućem polufinalu protiv Novaka Đokovića.

"No, nije mi ovo prvi put da imam stresnu prvu sedmicu u Roland Garrosu. Zato me ne čudi toliko što ne igram svoj tenis. Samo moram ostati pozitivan u glavi i mijenjati se", zaključio je Nadal.