Tenis
45

Nadal: Maksimalno sam spreman i pun samopouzdanja

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
U ponedjeljak započinje posljednji, četvrti, Grand Slam turnir sezone US Open, na kojem je španski teniser Rafael Nadal jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova.

Osvajač US Opena iz 2010. godine dolazi u New York s maksimalnom uspješnošću kada su u pitanju turniri s tvrdom podlogom ove sezone. Nadal je na maksimalnih 15-0 ove sezone, što mu je donijelo naslove na trima turnirima iz serije Masters 1000 (Indian Wells, Montreal i Cincinnati).

"U Montrealu sam dobio težak meč protiv Novaka, a u Cincinnatiju protiv Federera što mi je dalo dodatno samopouzdanje za nastup na US Openu. Osvojiti dva turnira zaredom iz serije Masters 1000 i doći ovdje je najbolji mogući osjećaj", rekao je Nadal za službenu ATP-jevu stranicu.

Španac je ove sezone na omjeru pobjeda i poraza 53-3, a pritom je osvojio čak devet naslova, od kojih je jedan na Grand Slam turniru (Roland Garros). Nadal u New Yorku ne brani nijedan jedini bod, jer je prošle sezone zbog bolnih koljena turnir gledao kod kuće putem TV ekrana.

"US Open je veliki turnir. Imati ovako veliki turnir u jednom od najvećih i najbitnijih gradova svijeta je uistinu sjajno za naš sport. Prošle sam godine turnir gledao putem TV ekrana, a ove godine imam priliku nastupiti. Mogu pobjediti, a mogu i izgubiti... No ono najbitnije jest da treniram maksimalno i da ću u svakom susretu dati sve od sebe. Pokazat ću sve što znam i mogu", rekao je Nadal, koji uz malo sreće i puno dobre igre može nakon US Opena ponovno biti svjetski broj 1.

"Ukoliko ne uspijem ponovno biti prvi igrač svijeta na kraju sezone, svejedno ću ovu sezonu smatrati iznimno uspješnom. Ovaj turnir će dati puno odgovora o tome ko će zaključiti sezonu na vrhu", zaključio je Španac.

Nadal će biti broj 1 ukoliko dogura do polufinala, a Đoković ispadne prije četvrtfinala, ili ukoliko osvoji turnir, a srbijanski teniser izgubi u polufinalu ili ranije. Nadal u napad na svjetski tron kreće u ponedjeljak mečom protiv domaćeg predstavnika Ryana Harrisona, a na putu do finala bi se mogao susresti s Johnom Isnerom i Rogerom Federerom.