Tenis
6

Đoković i Murray: Rafa je prvi favorit US Opena

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
U ponedjeljak počinje posljednji u godini teniski Grand Slam turnir. U New Yorku će se teniserke i teniseri boriti za naslov pobjednik US Opena, a mnogi se slažu da je kod tenisera prvi favorit Rafael Nadal.

Španac je gotovo nezadrživ u ovoj 2013. godini, kada se i tenisu vratio nakon teške povrede koljena iz 2012. godine. Izgubio je samo tri meča, od Zeballosa i Đokovića na zemlji, te od Darcisa na travi. Na tvrdoj podlozi, kakva je i na US Openu, ima isključivo pobjede.

Osvajao je Nadal turnire u Indian Wellsu, Montrealu i Cincinnatiju.

"Rezultati sve govore, nema uopće sumnje da je Nadal najbolji u 2013. godini. Silno se podigao i na tvrdoj podlozi, čini mi se da je postao dosta agresivniji. Prepun je samopouzdanja i kao takav je vjerovatno prvi favorit u New Yorku", rekao je prvi teniser svijeta Novak Đoković, dok je treći Andy Murray izjavio:

"Ako Rafa bude igrao kao u Montrealu i Cincinnatiju bit će jako teško pobijediti ga. Djeluje stvarno moćno u ovom trenutku i prvi je favorit US Opena", dodao je Britanac, koji će braniti naslov pobjednika na ovom posljednjem Grand Slamu. Prošle je godine u finalu pobijedio Đokovića.