Tenis
2

Radwanska izbacila Azarenku, Cibulkova bolja od Halep

Totalsport
Agnieszka Radwanska (Foto: AFP)
Agnieszka Radwanska (Foto: AFP)
Dan nakon što je ispao branitelj naslova Novak Đoković, isto se dogodilo i prošlogodišnjoj osvajačici Australian Opena Viktoriji Azarenki. U četvrtfinalu ju je zaustavila Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Peta teniserka svijeta ušla je u meč protiv dvostruke pobjednice Melbournea sa sedam poraza u nizu u međusobnim mečevima, odnosno s ukupnim zaostatkom 3-12. Ova je srijeda, međutim, napokon bila njen dan. Slavila je sa 6-1, 5-7, 6-0 nakon tačno dva sata igre i prvi put u karijeri ušla u polufinale uvodnog Grand Slam turnira sezone.

"Teško je igrati protiv nekoga od koga ste izgubili toliko puta. Azarenka je sjajna teniserka, a posebno ovdje igra čudesno. No, s druge strane, nisam imala ništa za izgubiti. Ona je branila naslov, a ne ja. Samo sam pokušala igrati svoj najbolji tenis. Mogu li osvojiti naslov? Nadam se. Napravit ću sve što mogu za to", rekla je Radwanska.

Poljakinja će u polufinalu igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove koja je pomela 11. igračicu svijeta Simonu Halep sa 6-3, 6-0 u meču koji je trajao 60 minuta. Cibulkova je odmah na početku povela s 3-0, Rumunka je dobila tri od sljedeća četiri gema, ali nakon toga više nijedan. Slovakinja koja je 24. na WTA ljestvici nastavila je tako veliki niz u Melbourneu. Izgubila je samo jedan set i to protiv Marije Šarapove, dok je protiv Stefanie Vögele i Carle Suarez Navarro ispustila samo jedan gem.

Za Cibulkovu je ovo drugi plasman u polufinale Grand Slam turnira. Prvi je put među četiri najbolje bila prije pet godina na Roland Garrosu.

"Tada sam imala samo 19 godina, bila sam prilično mlada. Bila sam i drugačija igračica. Sada sam znatno iskusnija i otada sam prošla puno toga u karijeri. Rekla bih da sam sada zrelija", kazala je Cibulkova.

Podsjećamo, u drugom će polufinalu igrati Na Li i Eugenie Bouchard. Samo Kineskinja u ovom društvu zna kako je osvojiti Grand Slam turnir.

Australian Open, teniserke, četvrtfinale:

Cibulkova (20) - Halep (11) 6-3, 6-0 Radwanska (5) - Azarenka (2) 6-1, 5-7, 6-0