Tenis
8

Australian Open: Poslije Serene ispala i Šarapova

Totalsport
Dominika Cibulkova (Foto: AFP)
Dominika Cibulkova (Foto: AFP)
U turniru Australian Opena više nema Serene Williams, najbolje svjetske teniserke, a od osmine finala Melbourne je izgubio i Mariju Šarapovu.

Slovakinja Dominika Cibulkova odavno je poznata kao igračica koja može dobiti svakoga, ako u kontinuitetu odigra cijeli meč, a upravo je to prezentirala protiv treće nositeljice koju je svladala 3-6, 6-4, 6-1.

Poslije izgubljenog prvog seta Cibulkova je u ludom ritmu izravnih poena pobjegla na 5-0 u drugom setu. No, Šarapova se vratila na 5-4 i imala je možda priliku zakomplikovatii dodatno drugi set i tada riješiti meč. No, ostala je kratka Ruskinja za preokret, te je u trećem setu ostala bez ikakvog odgovora na bombastičnu igru Cibulkove. Uzela je u trećem setu samo jedan gem, ostala bez break-prilike.

U četvrtfinalu će Cibulkova igrati protiv Rumunke Simone Halep, pa će tako pobjednica tog meča upisati uspjeh karijere. Halep je bila bolja od Jelene Janković sa 6-4, 2-6, 6-0, no vidljivo je po rezultatu da prave neizvjesnosti nije bilo jer se u ključnom trećem setu Halep poigravala sa suparnicom.

Viktoria Azarenka je ostala jedina teniserka u žrijebu koja je pobijedila na Australian Openu. Premda je suparnica bila potencijalno opasna, Amerikanka Sloane Stephens, Azarenkin nastup je bio uvjerljiv, kao i pobjeda od 6-3, 6-2.

Australian Open, osmina finala teniserki:

Cibulkova (20) - Šarapova (3) 3-6, 6-4, 6-1 Azarenka (2) - Stephens (13) 6-3, 6-2

Halep (11) - Janković (8) 6-4, 2-6, 6-0