Tenis
17

Novinarka Murrayju: Nemamo premijera, selektora Engleske, Vels je ispao, vi ste naša zadnja nada?

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Pobjedom nad Jo-Wilfriedom Tsongom britanski teniser Andy Murray plasirao se u polufinale Wimbledona. Na press konferenciji za medije dočekalo pitanje koje je nasmijalo sve prisutne novinare.

Murray je sjeo pred predstavnike medija i čekao pitanja o Wimbledonu, Tsongi, maratonskom meču koji je trajao čak tri sata i 57 minuta. Jedna novinarska sročila je pitanje kojim je nasmijala sve prisutne, jer je u jednu upitnu rečenicu spojila najupečatljivije dijelove britanske zbilje.

"Zemlja je trenutno u poprilično jadnom stanju. Trebamo novog premijera, novog selektora Engleske, novog voditelja Top Geara, Vels je ispao s Eura... Kako je osjećati se kao posljednja nada nacije?", ispalila je novinarka, Murray otpuhnuo, a svi prisutni prasnuli u smijeh.

Da, Velika Britanija prolazi kroz buran period. Premijer David Cameron je najavio ostavku zbog izlaska Velike Britanije iz Evropske Unije, voditelj Chris Evans je napustio Top Gear, najpoznatiju emisiju o automobilizmu na svijetu, Engleska je nakon kraha na Euru ostala bez selektora Roya Hodgsona, a i Vels je ispao u polufinalu Eura. Stoga, Murrayjev eventualni trijumf na Wimbledonu donio bi radost Britancima.

"Nije toliko loše, zar ne?", bile su prve riječi Murrayja koji je potom dodao: "Je li toliko loše?". Novinarka je odgovorila: "Da, jeste. Ti si naša posljednja nada Andy." Ipak, teniser nije želio prihvatiti takvo breme i kazao je: "Ne, ja nisam posljednja nada. Još je ostalo mnogo nade i bez mene. Ja samo pokušavam usrećiti ljude koji gledaju. Nadam se da mogu i pobijediti i to je to."

Murray će u polufinalu igrati protiv Tomasa Berdycha, a meč je na rasporedu sutra od 12:30 sati. Drugi polufinalni par čine Roger Federer i Miloš Raonić (sutra, 12:30 sati).